2024. április 8., hétfő

Stratégiatervezés projektalapon

Arra gondoltam, indulok én is főpolgárelnöknek, mer' ráérek, meg azok állítólag jól keresnek, nekem meg csak kicsivel kevesebb a pénzem, mint a létminimum fele. Még nem tudom melyik városban, itt a miénkben nem nagyon, itt harminc éve ugyanaz az alak a polgárjenő, a helyiek valszeg azt hiszik, hogy kötelező rá szavazni, ha meg nyugdíjba megy végre, majd a fiára, lányára, vagy akije van neki.

Vannak szimpatikus városok, Sopronban például lennék főszolgabíró, vagy hogy hívják ott a polgármestert, esetleg ispán. Fő. (Az ilyen megyei törzsfőnök, nem tudom mit csinál, de jó hülyén hangzik a pozíciója, ami meg konvergál a mentális hanyatlásomhoz. (De tényleg butulok, máma már rákattintottam egy olyan hírre is, hogy Mága Zoltánnak a Tramp Donáld gratulált az ötvenedik születésnapja alkalmából, még februárban. Honnan tudom egyáltalán, hogy van egy ilyen  nevű ember? Mármint a Mézga Zoltán. A Trampot azt tudom, az valami irodaház New Yorkban. Tóver!)

Szóval valahol majd elindulok, és ilyenkor nyilván fölé kell lőni a realitásnak, azaz ha ENSZ-főtitkárnak jelentkezem, és nem jön össze, még lehetek uniós képviselő, árnyékállamtitkár, Hauptbahnhof-führer, békebíró, vagy lépcsőházi nótafa (tornából felmentve). 

És persze programom is van mindehhez: először kulturát akarok. Jó kulturát, jó sokat. Aztán meg az egész ségügyet, mert néha fáj a lában, és a ségügy ilyenkor jól jön majd, plusz ha marad belőle, kaphatnak mások is. Nagy kegyelmemből. Valamint - tekintettel a nemzetközi helyzet fokozódó nemhabostortaságára - beléptetném az EU-t, az országot, de legalább a háztömböt a NATO-ba. De ha véletlenül be vagyunk már lépve, akkor ki. A lényeg, hogy lépjünk, mert az ország/ város hajója olyan mint a cápa, hogy ha nem úszik meghal, és nem lehet róla ijesztős filmet forgatni. Aztán kezdenék valami a szemétszállítással is, mert van kettő(!) játék kukásautóm is még régről, és alapítanék rájuk egy betéti káeftét, hogy nyerhessek a koncessziós pályázaton, közbe szereznék. A tömegközlekedést meg ritkítanám, elvégre ki szereti a tömeget a buszon? A távfűtés nyáron ingyen lenne, a napfény meg egész évben, de májusi esőért fizetni kell majd, ha már aranyat ér, ugye.

És nyilván kell majd valami párt is mögém, állítólag újat alapítani már késő, így majd választok a meglévő 236 ismeretlenből egyet. Először a Baloldali Revízió Pártjára gondoltam, ha már anarchista vagyok (despotikus beütéssel, ez nálam helyzetfüggő), de az talán túl megosztó, így szóba jöhet az Általános Párt (tényleg van ilyen!), vagy a Demokratikus Munkanélküliek Pártja (Demokratikus munkanélkülinek egyesüljetek!), esetleg a Társadalmi Koalíció az Emberközpontú Politikáért, bár ez utóbbinál gond, hogy két idegen meg egy összetett szó is van a nevében, szóval nem számíthatnék a funkcionális analfabéták széles néptömegeinek szavazatára. Asszem marad az Általános Párt, az príma projekciós felület, mindenki azt lát bele, amit akar, vagy amivel kapcsolatban még nem voltak rossz rémálmai. (Jó rémálmai csak horror-fanatikusoknak lehetnek.)

Már csak azt kellene kideríteni, hogy mikor lesz a választás. Meg hogy pontosan melyik is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése