2024. április 2., kedd

Az cirkuszolásrul

Másodlagos frissességű és harmadrangú balhé volt, amint a CÖF (ÁlCivil Összeférhetetlenségi Fórum) lenyúlta a DK (ez esetben a ugye Dead Kennedys) híres fotóját, mint ez futólag említettem is, persze nem futva, csak a fotelomban ülve.

444.hu

Azóta azonban reagáltak a néhai zenekar tagjai, lazán, ám kissé igazságtalanul lefotelfasisztázva a Dagadtat. Elvégre ő nem csak otthon, a négy fal között és néhány sör után, de szónoki emelvényeken, nemzeti ünnepeken is tőrőlmetszett fasiszta baromságokat tol, és láthatóan élvezi triggerelni úgy a hazai ellenzéket, mint a normális európai politikusokat. (Egykor volt az a felcsútista szlogen, hogy "három gyerek, három, szoba, négy kerék", most meg arra lenne szüksége a döbröginek, hogy "három sör, három feles, négy fal között", mindannyian jobban járnánk vele.)

De a közpénzeken hizlalt, cöfögő nem civilek jól besértődtek, hogy jön már egy világhírű zenekar, ami nem is létezik már, beszólni nekik, akik Bayer Ötösszámú Párttagkönyvtől, a Párthoz Megtért Gáspár Gy.-ig, a Karmelitától a kerületi pártirodákig szintén világhírűek. Hát ők szervezik a Birkamenetet is, bazmeg! Az már igenis valami, és tessék mondani, hányan jártak az utóbbi években Dedkenediz koncertre? Senki!  És itt nem egyszerűen arról van szó, hogy a banda már 38 éve nem létezik (1978 és 86 közt működtek), hanem hogy azért nem létezik, mert ezekre a nyikhajokra nem voltak kíváncsiak a Zemberek. (Ceterum censeo: Hajuk is már milyen!)

Úgyhogy ebben a szellemben a CÖF-CÖKA (miKa?) most közleményben kérte ki magának a Dead Kennedys „cirkuszolását“. Hisz a vak is láthatná, ha nem lenne vak: bárki bármit mond vagy ír, ami nem teljesen pártszerű, az enyhébb esetben cirkuszol (origóul: hisztériázik), súlyosabb fennforgásnál pedig gyaláz, támad, mocskolódik, trash, mos és centrifugál.

Márpedig a DK annyira balos volt, amennyire a monogramjukat ellopó magyar párt soha (csak állítja magáról folyton, hogy pedig ők fúde), ám azokat valahogy nem baszogatja Jello Biafra (szül. Eric Boucher), a DK egykori énekese. (Aktuális zenekarának, a Guantanamo School of Medicine-nek egyetlen száma sem szól a Gyurcsányiról meg a szemkilövetésről. Véletlen? A pártvezér és kancellárt ellenben buzgón fasisztázza! Hát, ennyire lehet komolyan venni ezt a gyanús alakot.)

Az persze nem volt baj, mikor egy feka rapper használta a híres fotót, az nem baszta a Biafráék csőrét - teszik még hozzá Cöfögőék, némileg kioktató stílben, és egy igai Hópihe érzékeny-sértett tónusában. Amihez innen is csak gratulálhatok, remélem fejben egyszer csak eljutnak legalább az érettségig, ha érettséget már nyilván nem remélhetnek ezek vénülő faszok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése