2024. április 28., vasárnap

A normalitás sztahanovistája

„Érezzék magukat otthon a normalitás európai főhadiszállásán, Magyarországon!“ - üzente a Kövér Bajszos parlamenti házmester, a fasse tudja kinek, de ha jól értem a kontextust CPAC (ejtsd: CéPaci) nevű szélsőkonzervatív dzsemborin. Na jó, ezek a fazonok nem konzervatívok, hanem szélsőjobbos populisták, csak szeretnek magukról hazudni, főleg ha megéri. 
De tetszik a duma, ja, így beszél egy igazi békepárti, háborús metaforákban csakis. Mint a dagadt haverja, aki utcai harcosként szabadságharcol az európai hadjárataiban, a házmester meg itthon védi  a főhadiszállást. (Tényleg, ez a két fazon lehetne főszereplője valami rendes buddy cop filmnek, csak az a baj, hogy nem igazán eltérő karakterek, az egyik a rossz zsaru, de a másik is.)

„Ha összefogunk, ha együtt gondolkodunk, összehangoltan tervezünk és hatékonyan cselekszünk, mindenhol legyőzhetjük a luciferiánusokat! (...) Nos, napjainkban a politikai abnormalitás erői zsidók és keresztények szívéből egyaránt ki akarják törölni a Teremtő Istent.“ - folytatja pszichoapu, akinek tehát már konkrétan sátánista bárki, aki nem ők. Elvégre szektájának alapvetése, hogy mindenkit lenézni, utálni, semmibe venni kell (nem feltétlen eben a sorrendben), aki mást gondol a világról, mint amit ők mondanak. Hogy mit gondolnak, azt persze nem tudni, a Belső Párt tagjai valszeg nem veszik komolyan a saját aljas propagandájukat sem, az az alsótagságnak van, mint a zorigó, a győzikesó, meg nagyferó Kossuth-díja. De azért lassan aktuális a kérdés: Tessék mondani, lesz új Szent Inkvizíció is, vagy csak simán átnevezik majd a Szuvenírvédelmi Sóhivatalt?

papaigabor.wordpress.com

És közben vicces (lenne, ha nem lenne elkeserítő) hogy ezek a kurva öreg, néhai fiatal demokraták, akik fejben már tuti nyolcvansok évesek, folyton az összefogásról öblögetnek, miközben laza félmondatokkal hazaárulózzák le a fél országot. Aztán, hogy ez is megvolt, rendeznek maguknak ilyen kedves kis önhergeléseket, és hívják valami  rejtélyes okból 'konferenciának', ahol összejöhetnek a rémes alt right arcok, szerte a kövek alól előmászva (kivéve Amerikát, ott ez az egyik fősodrat Trampli Donáld által), és megveregethetik egymás vállát, hogy "..öcsém, mi vagyunk a fasza gyerekek, a keresztény nyugatnak vagy mi a picsának az utolsó védőbástyája. Amúgy utalás megjött? Lazacos szenyát kérsz? Üsd fel Chivas Regallal a pezsgőt, magában szar!"

Mert az igazi konzervatív magángéppel repül a nép nevében prédikálni, persze a gép nem az övé, de mit lehet tenni, ha az embernek milliárdos barátai és rajongói vannak, nem lehet megsérteni őket azzal, hogy jó neki a bizniszklassz is, menetrend szerint.
Persze ez maga a hatalmi show business, amíg van közönsége (és van rá elég pénzparipa-fegyver hogy legyen közönsége, lásd propaganda) addig menni fog a műsor, és ha egyszer elfogy (de nem, populista ostobaságokra mindig lesz kereslet) még mindig ott vannak a cégek, ingatlanok, bankszámlák, és megannyi egzotikus szigetország, jó messze bárhonnan.

És addig is lelkesedhetnek a rajongó szektatagok, mint például a Mandiner fotelforradalmi hevületű kommentelői (ja ott olvastam a kövéri beszélyt, csak nem fogom belinkelni, azért mindent én sem):

"Minden mondatával egyetértek! Hazaáruló patkányok és hernyók meg lehet visítani." - meglehet visítok is? Hazaárulónak mondjuk hazaáruló vagyok, csak kurvára nem akarja megvenni tőlem senki, pedig minőségi csere is érdekelne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése