2011. október 12., szerda

Nyakig ér a hálidéj


Kiderült, hogy van még tizenhat nap szabadságom idénre, ebből Londonra (épp három hét múlva esedékes) kell mondjuk négy nap a hosszú hétvége után, karácsonyra öt, így még elmehetek több mint egy hétre, de mit kezdjek ennyi szabad idővel. (Mikor még nyaralni sem voltam, egyfelől mert nem telt rá, másfelől eszembe sem jutott, meg egyáltalán, miért számít az nyaralásnak ha sokat utazunk valahová ahol nincs ott a saját ágyunk és vécénk és vicces mód pénzt kérnek a sörért meg a szendvicsért, amit az otthoni hűtőnk sosem tesz.)
Szóval mihez lehet kezdeni a hirtelen jött szabadsággal? A lehetőségek a következők:
-         Semmit, elfelejtjük az egészet, egy gonddal kevesebb. (A dolog szépséghibája, hogy ez igazából csak japán munkavállalóknál működik, akik összeomlanak, ha szabadságra kell menniük, mert ugye cserbenhagyják vállalatot. De ez a szempont nálam nem játszik.)
-         Bent hagyjuk a szabadságot, és elkérjük az ellenértékét pénzben. (De attól tartok, ez a megoldás meg a vállalatnál nem játszik.)
-         Kivesszük a szabadságot, mondjuk karácsony előtt, és elmegyünk síelni. (Ámde nem tudok, nem szoktam és nem is akarok síelni, én a havat leginkább egy fűtött szobából szeretem élvezni, az ablakon át.)
-         Elmehetünk városlátogatásra. De London épp előtte lesz, így az kiesik, miként pénz sem lesz emiatt. Esetleg lehet szó helyette egy élménytúráról mondjuk az Özvegy Kis Józsefné Altábornagy utcába (kies borozók, veterán szocialista autók, fémszázassal működő lejmolók), ez nyilván olcsóbb, de pestig így is kell egy vonatjegy, szóval ez sem az igazi.
-         Mehetünk vellneszprogramra is. (Pénztárcától függő helyszín, választható: Lillafüred, Balatonfüred, Mátrafüred, Tiszafüred, Kaposfüred – amelyikre tellik.)
-         Meglátogathatjuk a helyi (lakótelepi) állatkertet. Nem egzotikus, de olcsó: veréb, rigó, galamb, kóborkutya, macska, poloska, csótány, darázs, szomszéd, domesztikált hómlesz, sötétedés után Kukázó Nyest és Kurvaanyázó Középiskolás.
-         És végül, maradhatunk otthon tévét nézni: Travel Channel, National Geographic, Spentrum, Discovery, Animal Planet. Előnye, hogy ha unjuk Pápuaföldet átkapcsolhatunk az Amcsi Motorokra, vagy valami főzős műsorra, ami nem hizlal.

p.s.: Megint Philp Dicket olvastam, kettőt, az egyikben épp ma reggel futottam bele a következő mondatba. Csak azért másolom ide, mert annyira jellegzetesen Dick: „ Ami pedig az öcsémet illeti: Chester Rosenen kívül kevés sugárzást kapott mutáns jutott bármire a spinét- és elektronikusorgona-iparban.” (Az elektremos Lincoln, 21.p.) Ez már majdnem Douglas Adams…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése