2012. augusztus 23., csütörtök

Lógok a szeren - avagy reménytelenül szerelem a gépet


Tegnap végre ismét délutános voltam, és maradok a héten, sőt ahogy a dolgok most állnak, a jövő héten is. Ami egyfelől jó, mert viszlát korán kelés, másfelől kissé rémes, mert helló problémák. A derék német (legyünk pontosak: NDK-s) gépek gyakorlatilag roncsok, úgyhogy ha délután négy után döglik be valamelyik (illetve majdnem az összes), már nincs kitől segítséget kérni, aztán csak jön a szerlem-szerelem-szerelem elektromechanikus romantikája, amitől egyre frusztráltabb vagyok. Mer’ én a bölcsészkaron szereztem a diplomám, a hibaelhárításnál így kisebb mértékben a tapasztalat, de főleg a megérzés vezet, meglepően sok, de a lepusztult roncsokhoz képest mégis kevés sikerrel. Így munka helyett jön a permanens szenvedés, meg cetliket írok a délelőttös műszaknak, de az ottani csávó sem nagy spíler, a másik meg mindent nagy adag ragasztóval javít. Pedig szerintem fel kéne robbantani az egészet.

Régebben még lehetett nyugodtan dolgozgatni, vagy a serény munka benyomását kelteni különösebb stressz nélkül, de mára az a teljesen igazságtalan helyzet, hogy negyven fokban sincs nyugta az embernek, egy szeméttelep közepén küzd roncsokkal fülig olajosan, a tévében meg a McLaren új üzemét mutatják (fehér, pormentes, ultramodern), direkt csak hogy idegesítsenek.

A tényleges munka persze nem halad, egyre nagyobb a lemaradásunk, így lehet, hogy a jövő hét is délutános (ez nem lenne rossz) vagy éjszakás 8ez már inkább), én mindenesetre újra intenzív álláskeresésbe kezdtem, egyelőre a borítékolható nulla eredménnyel. Márpedig (ha becsődölünk) én közmunkás nem leszek, nem fogok éhbérért kapálni valami kormánypárti albroki málnásában, inkább mosogatok Lándönben. Felkészül Barszelóna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése