2012. augusztus 9., csütörtök

Szabadság, Béláim!

Na ez az, amikor a fagyi visszanyal: annak idején Maris találta ki a Bélát (merugye BéLaci), most meg rá kell jönnöm, hogy egyre több Béla jön szemben, ha nem is mind ember. Hisz jövő héten szabadságon leszek, munkatársaim szerint hosszú szabadságon, mer' egy egész hétig tart. (A rövid szabadság amúgy a hosszú hétvége, csak hogy nyelvileg zavaros legyen.)
És ezen a hihetetlenül hosszú szabadságon ellátogatok Bélavárra, majd Alsóbélatelepre (Ami igazából Balatonfenyves, de a vasúti megálló mégis e néven adódik, miközben majdnem Fonyód.) Innen már csak Bélapátfalva hiányozna, bár gyanús, hogy ott nem Béla pátjától (az mi is?), hanem az apát beléről lehet szó, az meg egyáltalán nem érdekel. Meg rémlik, hogy van/volt arra valami cementgyár, csak lusta vagyok utánanézni (ami így a gép előtt ülve, Gugli után X-ben jelentős lustaságra vall), de az is csak egy egész kicsit érdekelne. Például milyen a szendvics a gyári büfében, jó-e a közlekedés, miből van a cement, ilyenek...

p.s. Bélapátfalván a cement stimmel (mégis megnéztem) de van nótaverseny is! A pát meg a jól hasadó ásványok jelzője, pl. mészpát, földpát, bélapát.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ja.
    Bár én személy szerint inkább mennék valami szigetre, az sokkal menőbb... (no persze nem a 'fesztivál'ra)

    VálaszTörlés
  3. Há' köllött vala magának esemesben vicceskedni? :-D

    VálaszTörlés
  4. Hogyan távolítja el a megjegyzést a szerző? Mit írtál????

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen törlöm, van egy ilyen opció is küldés után. :)
    Amúgy semmi izgalmasat, kb. ugyanazt, mint másodjára, csak tele gépelési hibákkal. :)))

    VálaszTörlés