2011. június 9., csütörtök

Hurrá délután!

Ma, holnap, meg remélem a jövő héten is délutános vagyok, ami azt jelenti, hogy nem kell hajnali 4-kor kelni, még júniusban is sötétben (és félálomban ) kutyát sétáltatni, hanem ülhetek itthon délelőtt, és csak kettőre kell menni melóba. Mondjuk 10-ig, de az nem is olyan vészes, ráadásul halál nyugalom van (mert majdnem mindenki más 6-tól 2-ig tolja a talicskát), meg közben sem találhatnak ki kreatív pluszfeladatokat. Legutóbb ugyanis másfél napig nem csináltam mást, mint apró csavarokat csavartam ki már összeszerelt sorkapcsokból. És nyilván a csavarkicsavaráshoz szükségem volt minden tudásomra, tapasztalatomra, ehhez már kellett a két diploma. A csavar becsavarásához feltehetően doktori fokozat is kellene, de én azt ugye végül is nem szereztem meg, a három évnyi PhD-képzés (hangsúlyozottan: ohne fokozat) meg nem jogosít erre, sőt egy megfelelő méretű csavarhúzóra sem. Így aztán remekül vacak szerszámot nagyjából félóránként szúrtam bele a kezembe, a hüvelykujjamon egy idő után több volt a ragtapasz, mint a szabad bőrfelület. de hát senki nem mondta, hogy egyszerű dolog csatlakozni a munkásosztályhoz.
Ám azzal, hogy most nem kellet óracsipogásra ébrednem, máris munkásarisztokratának kezdem érezni magam, a végén még újra csatlakozom az értelmiséghez, mely előtt mint tudjuk két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan - hát lehet, hogy akkor inkább mégse.
A délutános műszak viszont jó, lehet éjszakai filmeket nézni, aludni sokáig, plusza gép is működik végre, így nem kell nyolc órát egy helyben ülve sebesüléseket okozni magamnak - az ilyen szerelésre ugyanis tényleg nem áll rá a kezem.
Nem is tudom már, mi is a délutáni rádióműsor a Kossuthon - mert csak azt bírom hallgatni, a popzenének csúfolt kereskedelmi izétől ugyanis már rövid távon émelygek.A Kossuth meg unalmas, önismétlő és politikailag is egyre elfogultabb - de legalább valakik beszélnek a fülembe és nem én beszélek magamban. Persze, eljöhet még az az idő is, de nem szeretném a Gyárban megvárni.

3 megjegyzés:

  1. Nekem vannak hangok a fejemben, elhiheted, hogy az se jobb semmivel, mint a rádió :-P

    Amúgymeg hát semmi nem ragadt rád a gépészben? Há' minek taníttatott anyád, ha még egy ... csavart se vagy képes kitekerni meg betekerni? :-D

    Írjak még máskor is hozzászólást, vagy most már inkább fejezzem be? :-D

    VálaszTörlés
  2. Írjál, csak lassan reagálok... De ugye nem baj? Pár nap ahhoz képest, hogy majd egy évig (vagy többmint) nem beszéltünk, szerintem jó. csak én mint jómunkásember, ritkán jutok hozzá...

    VálaszTörlés
  3. Szerinted ott is van videokamera felszerelve és fentről nézegetik ki mit csinál?

    VálaszTörlés