2012. június 19., kedd

Hiperszubjektív földrajz II.

Anglia a brit szigeteken fekszik, valamint kel,a a napi rutin diktálta időpontokban. Nevével ellentétben nem britek lakják és nem angolok, hanem  buszsofőrök, indiai és arab boltosok, meg tévészakácsok. A buszsofőrök főképp kövér fekete nők vagy erősen kopaszodó színtelen férfiak, a boltosok érthetetlen nyelven beszélnek (szemben például a pesti arab kolónia kifinomult, "cséncsmani-cséncsmani" angolságával), a tévészakácsok meg pöszék, bunkók vagy szimplán idegesítőek. Esetleg nők, ez esetben viszont megjegyezhetetlen a karakterük.

Földrajzilag Anglia három részre tagolódik, úgy mint észak és dél, meg London. Utóbbi valójában időutazó űrszörnyek űrállomása a múlt jövőjéből, vagy valami ilyesmi, meghatározó életformája az idegenvezető és a néma szórólaposztó.

Mezőgazdaágilag Anglia erőssége a mezőgazdaság. Birkák, tehenek, disznók meg sör, pite és vicces kalapok alkotják a termelés meghatározó részét. Az ipar főleg vasúti menetrendek és buszmegálló-táblák előállításával foglalkozik, miután a sütisdoboz-gyártás pár éve végleg átkerült Pakisztánba, meg Külső-Indonéziába.a

Politikailag Anglia stabil, csak két problémájuk akad:
- Mi az a Lordok Háza, és mire is kell nekik?
- Ki az a nagyfejű, tésztaképű pasas a tévében, egyáltalán mi az hogy "miniszterelnök"? Meg minek választás, hiszen van királynő meg ...ööö...izé.... király, ja az nincs, de nyilván van férje (nem a királynak), meg van az a jóképű gyerek, szép volt az esküvő, bár ocsmányul kopaszodik, szóval rá most szavazni is kell, vagy lesz csak úgy magától, a tésztaképű helyett?

A kultúra a a fakjú és a szorri kifejezések kifinomult, balanszírozott használatára épül, vannak ezen kívül régi uncsi festmények, új de érthetetlen festmények, vastag könyvek, meg kibelezett állatok modern múzeumokban. Meg énekelnek mindenhol hülye hangú emberek, akik nem férnek be az operába, ahová eleve be se mennénk. Meg a kultúrához tartozik a sport is ("ép testben még épp élek"), de ezt elszúrja az olimpia, ami egy nagy forgalmi dugónak várható, sok ideges külföldivel, az egész perifériáján meg néhányan futnak/birkóznak/felfújt bőrdarabok  után szaladgálnak. De ez az angoloknál hagyomány, meg hogy utána söröznek, és besörözve menetelnek, egy dallamra, melyet csak ők hallanak, ott belül.

Angliába utazni kétféleképp érdemes: egyirányú, vagy retúrjeggyel. Mindkettőnek vannak számos előnyei.


Következik: Magyarország

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése