2012. július 29., vasárnap

Vótermelon

A minap hallom, hogy a gonosz meg a haveri üzletláncok sem adhatják 99 forint alatt a dinnyét, a görögöt, a kapitalizmus meg a szabadverseny nagyobb dicsőségéére. Aztán kiderült, hogy lehet annál olcsóbb is, tegnap a sarki CBA-ábécében 79-ért vettem a dinnye kilóját. Vagyis: a cébéá-ábécé nincs benne a kartellben, vagy benne van csak nem úgy (ez esetben meg hülye a teszkó és a többiek), vagy a görög dinnye tényleg drágább, de ez ugyebár magyar
Egyébként semmi gond, én mint fogyasztó olcsón szeretek venni bazi nagy görög lagzit dinnyét, csak közben szánalmas, államtitkárnak álcázott egysejtűek ne lökjék a győzelmi jelentéseket, hogy hú de megvédték a dinnyetermelőket. Mert kitől is? Tőlem?

p.s. Az Agresszív Kismalac szerint én félázsiai vagyok (veletek együtt felebarátaim, vagy egészen barátságtalan ismerőseim), de igazából egészen ázsiai is szívesen lennék. Magam részéről India északi részét választanám, mondjuk a Himalája lábánál valahol, csak legyen jó zöldséges curry, meg értsem az angoljukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése