2014. augusztus 13., szerda

Stadionhüjék

Napok óta azon rugózik a sok médiákok, hogy a zorbánt kifütyülték a fradistadion (vagy fradista dion) avatójának megnyitóján, inkluzíve kicsi segítőit úgyszintén, és hogy most aztán már tényleg repedezik a Rendszer. Vitéz Felcsúti Örökös Nemzeti Főminiszter Urat csak úgy fütyülik ki, ráadásul pont egy stadion avatóján, amit pont az ő végtelen jóságában építettek a mi pénzünkből, néhány túlfizetett falábúnak meg a meccsre járó maroknyi kopasz verőembernek.

De hát pont itt a probléma. A meccsre járó maroknyi verőembert a foci is csak mérsékelten érdekli, az csak ürügy a közös, identitásépítő balhézásra, beszédeket meg aztán végképp nem akar hallgatni, verbalitása alapvetően a tőmondatos rigmusok skandálására kalibrált. Vagyis a jelen lévő ún. 'kemény mag' (esetleg köménymag) nem vevő a beszédekre, a VIP-meghívottak nyilván csak simán unják a főfőnök öblögetéseit (hogy pl. ezt a satdiont a jóistennek köszönhetjük, miközben nyilván magára gondol), a többség meg valószínűleg magára a meccsre lenne kíváncsi.

Mert nem nagyon várható a következő jégkorszakig, hogy a Chelsea még egyszer nálunk lépjen fel, hisz csapataink harcban állnak, de rendszeresen és irgalmatlanul kikapnak, azért meg mégsem lehet kétévente stadiont betonozni valahová, hogy legyen ürügy meghívni egy ilyen kaliberű csapatot egy kis gálameccsre.
Vagyis a fütyülők olyan emeberek, akik még egyáltalán kijárnak élőben focit (fideszül: fodbalt) tekinteni, élnek a lehetőséggel, hogy láthatnak néhány világsztárt, és pont leszarják, hogy a nagyfejű meg a sameszai miről hablatyolnak.
A nagyfejűnek ez nyilván fáj, báncsa a kis lelkét, hogy kedvenc foglalatossága (miszerint mások pénzéből saját hobbiját építgeni, illetve a hobbista kollégák rajongásának fényében feredőzni) közben fütyülik ki.

Pedig igazábók ki sem fütyülték. Csak fütyültek rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése