2013. január 30., szerda

Posztmodern tévé



A délutános műszak okán a tévéműsornak egészen speciális szeleteivel találkozom, úgymint a délelőtti (ismétlés  jelleggel leadott) vígjátékok und rajzfilmek, meg a késő esti nyúzós-belezős (rosszabb esetben misztikus szósszal leöntött) vérontások.

Meg a Hisztori Csanel, ahol kizárólag bunkó, tetovált és rendszerint túlsúlyos kaliforniai vagy Las Vegasi ószeresek alkudnak ócska műanyag akciófigurákra meg Lincoln gyilkosának lepréselt, keretezett fanszőrzetére. Ha nem ők vannak a nevezett csatornán, akkor nácik, a történelmi jelleg ezzel ki is merül. Ebben amúgy rokon a másik hasonló adóval, a Műholdonát Hisztorival, annyi különbséggel, hogy ott vagy Tony Robinson ásatja fel devoni meg kenti farmerek veteményesét, vagy nácik vannak. Nyilván mert a második világháború már igen jól dokumentált mozgóképekkel, úgyhogy tetszőleges témában, pillanatok alatt lehet összevágni egy háromnegyed órát archív felvételekről, meg valaki gyorsan felmondja a narrátorszöveget, de forgatni azt nem kell.

Nos innen jött az ötlet, hogy a délelőtti és késő esti műsorsávokból is lehetne valami új minőséget alkotni, csak megfelelően kell keverni a műfajokat. Igen szórakoztató lehet a délelőtti családi horror (Eszem a Szíved Szálloda), a szerelmes X-akták vagy egyszerűen Tony Robinson, amint egy nagy retket próbál zálogba tenni Las Vegasban. (Esetleg Monk a flúgos utazó ószeres megszerzi Göbbels derékszíját egy rég lezárt pasadenai raktárból, de mivel nem tudja kinyomozni, hogy passzol-e Homer Simpson derékméretéhez (valószínűleg), egy speciális kommandó segítségével próbálja visszajuttatni Berchtesgadenbe, de mindenki odaveszik és a sötétség erői elszabadulnak, lemészárolva egy kisvárosi sütőtök fesztivál összes résztevevőjét, akik nem vettek részt a jelmezes felvonuláson.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése