2013. január 10., csütörtök

Tizenhat tonnát raksz



Holnap igazán jó napom lesz a Gyárban, délelőtt 10-re megyek dolgozni, és egészen este tízig maradhatok! Komolyan, nem küldenek haza előbb ezek a rendes emberek. Hisz ott lenni jó, csodálatos munkatársakkal lehet szellemes társalgást folytatni, a hangulat oldott de(!) kreatív,  a munka változatos (valamint dicsőség dolga), a párttal a néppel egy az utunk, illetve Kátya nem hátrál.

Mert az van, hogy mostantól, vagyis az eleve szerencsétlen 2013 januárjától már a húszperces kajaszünetet is külön le kell dolgozni, így aztán mindenki nyugodtan lekésheti a műszak végére időzített buszjáratot, és ha  mondjuk valahol az agglomerációban lakik, úgy másfél óra késéssel érhet haza. (Három,  helyett fél ötre pl.)

A délutános műszaknál (ami én vagyok, meg az állam is) ez viszont nem működik, mert a 22.10-es után nincs több busz, így leléphetek este tízkor, viszont a sok húszpercet időnként le kell dolgozni. Bár ha jól számolom havi két ilyen hosszú műszakkal  már túl is teljesítem, remélem kifizetik, különben lassító sztrájkba fogok privátim. (Ez olyan, hogy minden szabályt kínos pontossággal betartok, ha pl. nem kapom meg a füldugót amit ígértek, be  se kapcsolom a gépeket, vagy csak az egyiket, mert túl nagy a decibel.)

És néhány ötlet, mivel lehetne még növelni a munkaidőt:-
-          pisilésért plusz 5 perc
-          ásításért szintén
-          vízivásért összesen 10 perc
-          munkatársakkal folytatott beszélgetésért az elfecsegett idő duplája
-          büfébe menésért plusz 20 perc
-          telefonálásért, cipőkötésért, vakarózásért, bambulásért egységesen általányban fél óra

Illetve ezek kiküszöbölésért lehet alkalmazni szájpecket, pelenkát valamint intravénás táplálást, így a munkaidő minden másodperce maximálisan kihasználhatóvá válik. És megvalósul csodás képességünk a rend. Valami nagy-nagy tüzet kéne nyitni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése