2013. január 8., kedd

Szép új világ



Új év, új kilátások, a horizont a végtelenbe tágul mind emberileg, mind szakmailag, országunk csodálatos fejlődés előtt áll, valamint lángoktól ölelt. És rohadunk a forradalomba.

Gazdaságilag a fellendülés alapja az lesz, hogy az új jegybankelnök megpiszkálja a tartalékokat, bedől a forint és mindenki gyorsan milliomos, esetleg milliárdos lesz, az infláció függvényében, mikor már százezer forint (vö. egymillió millpengő) lesz egy doboz gyufa, illetve nem lesz, mert nem lehet majd kapni.

A diákok nem tudják, hova érdemes tovább tanulni, melyik szak nem dönti majd csődbe a családot, de addig is mehetnek közmunkára parlagfüvet irtani, ki tudja, lehet, hogy a végén megszeretik és már nem is vágynak majd egyetemre. A munka nemesít vagy szabaddá tesz, diktatúrája válogatja, melyik szerint mit csinál.

Kulturálisan pedig beláthatatlanok a lehetőségek:

-          Lesz magyar internet (nem az a nemzetközi, kozmopolita izé), persze magyar névvel, mondjuk Turulháló, Nemzeti Hálózatközi Sokcsatornás Tömegközlési Hivatal, vagy az egyszerűség kedvéért Arckönyv. Szalai néni csekély háromtrilliárdból megcsinálja, és azt fogja tudni, hogy csak a .hu végződésű oldalakat lehet megnyitni, kivéve ha a címében szerepel a nép, a narancs, az index kifejezés, vagy valamilyen szám.
-          A Nemzeti Színházban páros héten a Bánk Bán, páratlan héten a Zember tragédiája megy majd, csak legalább háromgyerekes, MMA-tag művészek (valamint műszakiak) részvételével.
-          A közrádió hírszerkesztősége az egyszerűség kedvéért beköltözik a miniszterelnöki hivatalba és a fidesz székházába. A kereskedelmi rádiókban közben celebek vetkőznek,
-          A Strory magazin a Blikk szerkesztőiről közöl pikáns képeket, akik viszont kiszerkesztik Győzike egyetlen rokonát akit még nem, aki viszont beperli az RTL valamennyit mert bemutatták a Story magazin Megafaktor különszámát és nem volt benne. Varró Dániel pedig vicces elbeszélő költeményt ír Bochkor Gábor küzdelméről a potenciazavarral. (A nevek tetszőlegesen cserélgethetők, lehet Benkő Dániel vagy a Delhuszadzsoni bármely bulvárpozícióban.)

És lesznek ünnepnapok meg egy-két hosszú hétvége, de minek. Az év foglalkozása az emigráns lesz meg az erdei remete, az év étele a krisnás bableves a blahán, itala a házipálinka fakéregből, az év embere pedig a túlélő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése