2013. február 20., szerda

Schindlert listáznák



Mindenki fel van háborodva a csúnya eltés (eltebétékás) hökösök csúnya listázásán, melyben a szép reményű gólyatáborosok zsidó pofáját, illetve a csajok dughatósági faktorát szedik excel-táblázatba. De nem értem, mi ez a csodálkozás. A hökös, a hazai felsőoktatásban legalább is, a törtető bunkó szinonímája volt az elmúlt huszonévben.
 A hökös ugyanis nagyhangú, formátlan jellemű, tahó, magának, valamint rokonainak, barátainak és üzletfeleinek osztja az ösztöndíjat meg a kollégiumi helyeket, bulikat szervez tisztes haszonért és büdös a szája neki. A hökös felnőtt korában minisztériumi főosztályvezető helyettesként listázza a jó seggű titkárnőket, meg a haverjait veszi fel fénymásoló-kezelőnek havi nettó kétszázért (amivel az ember ugye könnyen viccel). Hökösnek lenni világnézet és életforma, kietlen hazánkat meg egy ideje már eluralta a hökösök irányította államapparátus, ami olyan is. Drága, de cserébe alig működik, valamint büdös a szája.

Szóval nem kell csodálkozni az eltés bunkókon, pláne, hogy a Jobbik immár komplett generációi kötődnek hozzájuk, a Szörnypárt kialakulásának története pl. elég jól lekövethető volt a BTK (korábbi) épületeinek fiúvécéiben, a falfirka formátumú politikai nyilatkozatok rendszerré szerveződésén keresztül. És ezek a véglények elvileg gyerekeket taníthatnának, meg tudományt művelhetnének, legalább is erről lesz papírjuk, mert lesz, efelől ne legyen kétségünk. Lehet, hogy ennél az is jobb, ha valami állami cég felügyelő-bizottságában nem csinálnak semmit, de még jobb, ha kimennek Londonba egy mekdonálcba éhen halni, a futballhuligán oktatáspolitikus kolléga szíves közlése szerint. Vagy csak egyszerűen menjenek a fenébe.

2 megjegyzés:

  1. OK.
    1. Tényleg véglények, kövezzenek meg, de én is jártam felsőoktatásba' több helyre is, tapasztalati tény. Aki becsületes, az megszívta, mert a többiek jól elb...énázták a hírnevét.
    2. Sajnos nemcsak a HÖKösöknek büdös a szája, ezzel kanyarodjunk egy félkört Moldova irányába, hiszen sokkal nagyobb baj van itt ennél. (Szerintem titokban kinyírják a fogorvosokat. A wc-ben. Mint Bond az első ügyfelét.)
    Egyre több embernek nagyon büdös a szája. Szerintem ez a seggnyalás mellékhatása. Nem?
    3. De: nemcsak a seggnyalőknak büdös a szája, hanem azoknak is, akik nem tudják kifizetni a maradék fogorvosokat. Vagy igénytelenek és nem akarják (szeretném hinni, hogy ez az eset nem áll fenn).
    4. Most már nemcsak a felsőoktatási intézmények wc-jében szerveződnek a dolgok. Feltörtünk az elegáns ülőgarnitúrákra. A végtelenbe és tovább...

    VálaszTörlés
  2. Én egyébként úgy emlékszem, úgy a kilencvenes évek első felében még nem voltak eleve korrupt csuprok a hökös csávók, de a portások és házmesterek országában a legkisebb hatalom is gyorsan destruálja a jellemet. A következő (inkluzíve a jelenlegi) generációk pedig már eleve a maffiába léptek be, annak a szabályait ismerik, nincs is gátlásuk semmi.

    A seggnyalóknek meg nem csak a szája a büdös, de a gondolkodásuk is korlátos, mert különben nehéz lenne fincsinek és helesnek gondolniuk amit művelnek. Ez tényleg az orwelli duplagondol: tudják hogy rosszat tesznek, csak nem hiszik.

    VálaszTörlés