2013. február 4., hétfő

Az világ romlásának egy médiás aspektusárul



A délutános műszakok túlélésének immár többször megénekelt eszköze a rádió. De mivel a közpártszolgálati csatorna agresszívan búsongó magyarkodása (nekik Trianon fáj, meg hogy már többször is nem pont Orbán Viktor lett a miniszterelnök – „eemútnyócéév” ugyebár) vicces ugyan, csak hót unalmas, naszóval ma (majdnem) végigszenvedtem az országos kereskedelmi csatorna kínálatát. Mert ugye csak egy van, a konkurencia torkát elegánsan elvágatták a nagyméltóságú médiatanáccsal, vagy hatóssággal, vagy szent inkvizícióval, gadnóz.

A műsor tömören: igen nagyon, elképesztő mértékben ótvar szemétdomb, közepesen érdektelen hírek szakítják meg a tök egyforma zenék áradatát, meg fejhangú kretének (ún. „műsorvezetők” ) sikoltoznak eksztatikusan ezeréves altesti poénokon, de akkor már inkább a slágerek… (Leszámítva azt az apróságot, hogy ha még egyszer végig kell hallgatnom Teló Misi „Ajjaj szőrcsipogó” című örökbecsűjét, akkor baltás ámokfutást rendezek a 23-as buszon vagy beállok trappista szerzetesnek, ahol némasági fogadalmat kell tenni, meg lehet sajtot csinálni, legalább is így hallottam.)

A derék Klasszefem (egy kolléga szíves közlése szerint F.szkefe) zenei kínálata amúgy nagyjából három Best Of cédében merül ki, gondolom bejön az aznapi zenei felelős, rádugja a telefonját aa gépre amin adást szerkeszt, aztán mehet a random lejátszás, ami húsz-huszonöt szám esetén állandó ismétlésekhez vezet. Még jó, hogy a következő héten más az ügyeletes és ő nem pont azt a Lédi Gyagya számot tárolja a telefonján, mint a kolléga, hanem egy másikat.

És a legjobb: este jön a Tsiszár Yenő (a fanszőrzet arcon viselésének hazai apostola) és olyanokat mond, hogy nézzünk fel a csatorna weblapjára (nem, nem, soha!), mert ott egy remek társaság van, aki(!) folyamatosan csetel meg lájkol! Aztarohadt… ezek nyilván azok akik a reklám szerint jó arcok és emelt dijakkal csetelnek, illetve akik régebben a bulizz saját mobilon! kampány célcsoportja voltak, és a mellékneveket is becézik, ami tényleg szupcsi.
Meg ilyeneket mond a Jenoe, hogy mindenki mesélje el milyen napja volt, a skála az „ingyenkávét adott az ótómata” sztoriktól a „kiraboltak, lelépett a csajom és meghalt a nagyapám”mini-horrorig terjed, a derék stúdiólakót persze az első típus érdekli, a másodikhoz már embernek kellene látszania/hallatszania, az meg neki nem zsánere.

Szóval e remek rádió azt a produkciót nyújtja amit két tizenöt éves, kicsit bunkó és rettenetesen rossz ízlésű csávó dobna össze egyikük szobájában pizza, meg az ágy alatt dugdosott sör társaságában. Csak ők a maguk szórakoztatására csinálnák, nem komoly gázsiért és nagy pénzekkel játszva, mint a rádió gyanús létformái.

2 megjegyzés:

  1. Lehetne ezt az adott rádiónak is megírni? Van nem is kell, úgysem érdekelnek.

    VálaszTörlés
  2. Nem is kell, csak egy szöget verni az állomáskeresőbe, hogy ne lehessen oda tekerni. (Ez még működne, a műhelyben ui. valami rém régi zajláda üvölt, nem érintőképernyőt kell masszírozni.)

    VálaszTörlés