2013. június 18., kedd

Hőségriadó

Mer' a hőség az olyan párosujjú patás, hogy bepánikol a riadótól, és jól elfut, szűkölve kucorog a sarokban, hogy nemá, ez már túl durva, hogy riadó, meg narancssárga figelmzetetés, inkább elsunnyogok a hátsó ajtón át...

Mert nyilván ennyi értelme lehet egy riadónak (hogyaszongya: ne menj a napra hajnali öt és esete nyolc között, meg igyál hideg szódát, sokat), mert egyébként ki az a búvalbélelt, aki minden ok nélkül a napon grasszál ötven fokban meg csöndben kiszárad, ha nem szólnak neki? Nos, az mászkál a napon, akinek muszáj, dolgozik, vagy oda tart épp, kenyeret/gyógyszert/vécépapírt/heroint kell vennie sürgősen, a gyerekért kell menni az óvodába/iskolába/kerületi nemibeteg-gondozóba, akinek meg ilyen gondja nincs, az lapul otthon az árnyékban, esetleg beköltözik a hűtőjébe. Az egész riadósdinak meg annyi az értelme, hogy a lángosképű, katasztrófaügyi főtábornoknak, meg a gumicsizmás főnökének újabb küldetéseket lehessen teljesíteni, az ő kis beteges és igen virtuális világukban. Kormány Viktorfő személyesen irányíthatja a hőség elleni harcot (és szerezhet újabb életerő-pontokat), aggódó tekintettel nézegetheti a hőmérőt a fészbukon, a rendőrminiszer küldhet esemeseket, hogy "ha meleg van izzadjon!", a főtábornok meg az árvíz és a télügyi megbízatása mellett lehet nyárügyi rendkívüli meghatalmazott miniszerelnelnöki helyettes alpöcs, helyettes államtitkári fizetésért, plusz költségtérítés és állami napszemüveg.

Nem lehetne a derék népet békén hagyni inkább, a hozzáértő meteomókusok megmondják hány fok lesz és várhatóan meddig, milen lrónikus betegségek esetén mire érdemes vigyázni, meg hogy használjunk naptejet, és ennyi. A nép meg izzad (szidja az atomot, merugye a globális felmelegedés is az atom miatt van), és ha télen, meglepő, nem várt fordulatként mégis hideg lesz, következő jégkorszakot vizionál. Addig is perszel a nap, a politikai főkutyák meg a megmentés helyett, a változatosság kedvéért, végezhetnék a munkájukat is, amiért olyan rohadt sok pénzt kapnak, jobbára érdemtelenül. Az irodáikban (otthonaikban, nyaralóikban, autóikban, yachtjaikon) meg úgyis van légkondi, szóval még át sem izzadják az Armanit. Vagy a Hugo Boss-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése