2013. június 1., szombat

Vízvezeték Joe

Elkezdődött a június, gyakorlatilag nyárnak kellene lennie, de nincs, ez az ősz meg lehangoló, víz van kint, víz van a vécében és azon kívül, ahol ereszt a cső, és szarszag van a lépcsőházban (valami dugulás vagy csőtörés okán), de olyan, hogy csípi a szemem. Abba, hogy a kutya érzékeny orra ezt hogyan veszi, már belegondolni sem merek. (Ha csak ezerszer lenne érzékenyebb, pedig többel, képzeljük el nekünk hogy esne egy sztenderd szarszag, ezerrel szorozva. Belehalánk nyilván, lekapcsolna az idegrendszerünk.)

Ilyem reménytelen időben az egyetlen esély, ha az ember elmenkül a valóságtól és sci-fi sorozatokat néz, vagy szombaton kerít egy vízvezeték-szerelőt, ami eleve Rejtő Jenő tollára kívánkozó kaland. És amikor megjön a szaki úgy mutatkozik be nekem, hogy "Csókolom, Vízvezetékszerelők vagyunk!". Most lépjünk túl azon, hogy egy ötvenes, borostás, szétvert fejű ember engem ne csókolomozzon (milyen szép ige!) de mi ez a többesszám? King of Pumpa, Earl of Tömítés és a Csavarkulcs Védelmezője? Mert akor jogos a többes szám első személy, de akkor én is lehetnék uralgó kiráj valahol, mint azt már többször jeleztem.

Ám a pali egydül van, de így sok belőle, a" hádábádádábádádá majd köllmég aakatrész, dabadáhá, számlakő badá nemkő hatezer dababadá" -iskola képviselője, mikor kérdezem mi a gond, aszongya: gumiharang! Nekem ebből semmi nincs meg, egy gumiharang ugyanis nem zeng-bong (vagy amit egy harang csinálni szok), ez valami tőmítés-szigetelés leghet nyilván, de ötezerből megvolt, ami nem rossz, legább nem üvölg a hülye kopasz alsó szomszéd, akinek az agya valószínűleg még mechanikus, és kikoptak a fogaskerekek.
Mert az aló szomszéd (a "szembeszomszéd" ugye egy tűzfal) azt mondja, hogy mi, idézem: "leáztattuk"! Ami minimum azt implikálja, hogy tettünk is érte (értsd: gumiharangot repesztettünk) és mindezt szándékosan (mert gonoszak vagyunk és kárörvendők), pedig mondhatta volna azt is, hogy "leáztunk".

A vicc pedig az, hogy tényleg leáztattam, csak nem őket (pfujj), hanem bélyegeket, de ezt a finom különbséget a kopasz und műveletlen szomszéd már nem érezné, hanem beismerésnek venné, hogy de tényleg.

A borús időből meg felhőszakadás lett, ami ilyenkor legalább is indokolatlan. Vagy sértő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése