2018. január 21., vasárnap

Benni Hill Só

Ma délután megnéztünk egy filmet, illetve tévéfilmet, a Szabadság-különjárat címűt, ami el első magyar  története alapján készült. Mert 1956 nyarán néhányan eltérítették a Malév Budapest-Szombathely járatát (na ja, autópályák még nem voltak) és nyugatra disszidáltak a Li-2-es maréknyi utasával együtt. A többi utas közül egyébként csak egy házaspár maradt kint (a gépeltérítőkön kívül, of course), a többiek hazarepültek a diktatúrába. Na ja, nekünk cárevics kell.

A sztoriból készült kábé egyórás darab amúgy remek néznivaló, jók a színészek, feszes a dramaturgia, és a tévé előtt alsógatyában is lehet ülni. Amúgy itt az előzetese:


De az igazán jó poén az volt, mikor véletlenül rábukkantam a bennyhillthis.com-ra, ami azt tudja, hogy tetszőleges jutyúbos videókat felgyorsít és aláteszi a Benny Hill Show jellegzetes főcímzenéjét (ami eredetileg egy nashville-i szaxofonos szerzeménye, de ezt én is csak pár órája tudom), ettől szinte bármi ellenállhatatlanul vicces lesz. Különösen a fentebb látható tévéfilm-előzetes. Ezt sajnos nem tudom ide beszúrni, de alant a link:

http://bennyhillthis.com/?v=xMLOx4kdfRY

Amúgy koncertfelvételeket is igen jó móka bennihillezni, bár mondjuk egy Pogues esetén Shane McGowan a gyorsított felvételen tűnik normál mozgásúnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése