2018. január 24., szerda

Túlvilág újratöltve

Olvastam ma a magyarnarancson egy  igen jó kis cikket, egy eddig általam sem igen ismert összeesküvés-elméletről, vagyis arról, hogy a mennyország igazából itt van közel, a NASA fel is fedezte de titkolják. (Az mondjuk tényleg vicces, hogy ugyanazok szerint fedezte fel a náza a mennyországot, akik szerint a holdra se bírtak elmenni, illetve nincs is hold, az csak a nap hátoldala.)

A Túlvilág név is onnan jön, hogy az a másik dolog pont a föld pályáján kering, csak ellenfázisban, azaz mindig a Nap túloldalán van hozzánk képest, ezért nem láthatjuk. Hogy ez miért tökéletes baromság egy elliptikus pálya esetén azt könnyű belátni, ha mégsem ott az elején belinkelt cikk. Mindenesetre idelopom az ábrát:

magyarnarancs.hu

És hát ugye tényleg elég nagy hülyeség lenne, ha a mennyország annyit jelentene, hogy van egy eddig ismeretlen bolygó a naprendszerünkben, ahol egy kicsit jobb a klíma, édesebbek a gyümölcsök, nincs környezetszennyezés meg bürokrácia. Az kérem egy jól működő kis autonóm sziget valahol a Csendes-Óceánon, ami a két hatsávos főútvonal találkozásában lévő lakásomból, meg az íróasztalom mögül nézve persze valóban mennyei, nincs több csekk meg formanyomtatvány, de lehet friss banánt (bánónt?) szüretelni. Viszont az igazi Mennyek Országa az valahol belül lehet vagy nem, de az enyémbe minden esetre ne másszon bele a NASA, vagy ha igen, tényleg titkolja.

De nem, a mennyországnak valahol kívül kell lennie, a tudatalattink mégis csak egy mocskos hely, egy lelki meddőhányó, álmomban két Darth Vader voltam és játszottam egymással. Belőlem például csak akkor lehet egy éteri félisteni lény, ha nincs túl sok stressz de eleget aludtam, nem látok dossziékat és számlákat, viszont ehhez már tényleg meg kell halni, majd néhány évtized múlva.
És akkor jöhet a mennyország, nem a Nap túloldaláról, mert bár nem hiszek, de még bízok abban a nem ismert tartományban amelyet úgysem fog felfedezni a NASA.

És addig is igen jól szórakozom a konteókon, bár szerintem az összeesküvés-elméletek nagy része remek alapanyag lenne egy-egy Doctor Who (avagy Doktorkiafene) epizódhoz, valaki megcsinálhatná már őket. Én, itt, csak röhögök, de legalább valaki máris jól szórakozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése