2018. március 24., szombat

Dilemmák

Vigyázat, megint politikai kontent jön,dehát mindjárt itt a választás, én meg mégis csak szociológus lennék, szóval asszem az átlagnál jobban érdekel. (Persze Petrát is, de azzal együtt hogy ő könyvtáros, mellesleg szintén szociológus, ami sok mindent megmagyaráz.)
Még kissé keresem a pártomat akire listán szavazhatok, asszem elempés választó leszek, nekem szimpatikus a Szél Bernadett, gondolom tényleg ránk férne már egy női miniszterelnök, a briteknek is bejött már (avagy Mrs. Teacher), de az egyéni jelöltet még nem tudom. Orcsipesszel bárkire, bár ha az derül ki hogy a jobbikos a legesélyesebb, akkor  úgy is nehéz lesz, részemről nehezen feledem a magyar gárdát, a pincérmellényes csávókkal. Úgyhogy lehet, hogy marad a MSZP-DK jelöltje, aki amúgy DK-s.

Én, sokakkal ellentétben nem láttam soha patás ördögnek a gyurcsányt, a pártjával sincs bajom, tony blair-t is kedveltem, én úgy vagyok liberális, hogy alapvetően baloldali. Nem érzelmileg, racionálisan. Mert kultúrember nem lehet fideszes (és akkor lehet, hogy most elveszítek egynéhány olvasót), a primitív sorosozás meg migránsozás választási programnak semmi, a kormányzás helyetti harácsolás meg nem politika, csak harácsolás.

És ehhez képest szinte elsikkad, hogy jövő hét végén már húsvét jön, úgyhogy szereznem kell spenótot. Mert húsvétkor én bizony nem veszek sonkát, (bár már nem vagyok ortodox vegetariánus) nem szeretem a nagy darab húsokat, nem szeretem pörköltet (csak ha gomba), én húsvétkor sem veszek húst, spenótot eszem, főtt tojással ha már. Illetve ha anyám főz valamit abból esetleg, de lehetne valami hal, az jó lenne.

Ma is sajtos tészta lesz az ebéd, meg van egy kis brokkoli-krémleves, de ettől még nem tudom kire szavazzak. A brokkoli-krémlevessel senki nem kampányol, pedig nekem bejönne, aki a brokkolit szereti rossz ember nem lehet (vagyis csak ha fideszes, az ab ovo rossz ember), egy brokkolis jobbikost még támogatnám is, de ezek csak orbánoznak. Pedig programot kellene hirdetni, "több brokkolit az iskolákba", "karfiollevest a munkahelyekre", vagy "kifelé a Queen-számokkal a reklámokból", ezek mind érvényes kampányüzenetek lennének, melléjük tudnék állni.

De ezek csak választási matekoznak, pedig brokkolizhatnának is, a durva anyjukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése