2018. március 16., péntek

Lokális sztárvórz

Elég vacak lett ez március 15., bár csak a tévéből követtem, de a Kétfarkú Békemeneten kívül semmi élvezhető nem volt benne. Azt már megszokhattuk, hogy ilyenkor politikusok mondanak dagályos és unalmas beszédeket, és ezt ünnepnek hívják, de a tegnapi nap mindent alulmúlt.
Oké hogy kampány van, de amit a felcsúti főminiszter előadott, az szörnyű volt. Programjuk mondjuk már négy éve sem volt (az nem program, hogy "folytatjuk"), de mostanra annyi maradt: migránsok, Soros, Brüsszel, meg a nettó fenyegetőzés, hogy ha nyernek majd elégtételt vesznek. De hogy kormányozni hogy szeretnének, milyen terveik lennének, arról egy szó sem.

De komolyan, a Star Warsban is több elképzelése volt Palpatine császárnak, vagy Darth Vadernak, hogy mihez kezdjenek a hatalommal. Darth Orbán ezzel szemben csak végtelenül ostoba riogatásra meg fenyegetőzésre képes, úgy tűnik a semjén-kósa-rezsiszilárd hármassal a háta mögött, lassan hozzájuk hülyült.

Arra meg a kétharmados hatalom birtokában rászoktak, hogy a jogot nem valami betartandó normarendszernek, hanem hatalmi eszköznek kezelik, nem az ország, hanem a saját érdekükben írják át.

De mindegy is, nem nyavalygok tovább, ki kell halásznom a teknőst az ágy alól (mielőtt már megint ott alszik), aztán megnézek egy filmet, majd a hétvégén írok róla, hogy legyen valami kulturális téma is. Mert ugye jajj, de unom a politikát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése