2013. március 6., szerda

BBC tudatlanság

A napokban (na jó, inkább pár hete) a német ertéel helyett feltűnt egy BBC Konowledge névra hallgató csatorna, ami egyfelől jó, mert BBC, másfelől menjenek a fenébe, mert a kezdeti angol hang után lassan minden szinkronizált lesz. Belehalnának egy feliratba? Olcsóbb, nekem kellemesebb, plusz a szinkron eleve a legköltségkímélőben kivitelezett, így aztán minősíthetetlen színvonalú, mintha leszedált mormoták kezdő beszédgyakorlait hallanám, ami nem passzol a szereplőkhöz, de legalább időben is elcsúszik. (Kivéve ha nem, de az nyilván azért van, mert csomó magyar nyelvű csatorna tűzött már műsorra BBC-s dokukat, mondjuk innentől kérdés, hogy minek is ez a remek csatorna.)

Egy másik probléma, hogy személyes benyomásom szerint a műsor 70-80 százaléka Top Gear. Ennyi már nekem is sok, pedig bírom a sorozatot, rendelkezem több Jeremy Clarkson kötettel, megy egy díszdobozos TG válogatással, nade. A spagettit is szeretem, de ha naponta háromszor az lenne a kaja, egy héten belül tomboló pszichopatává változnék, a további elhízásról és a hiánybetegségekről már nem is szólva. Ha viszont nem TG van, akkor is jó eséllyel valamelyik műsorvezetője vezet egy másik műsort, az előbb épp James May értekezett a naprendszer kialakulásáról, hiába ezek ilyen univerzális fickók, történelem, technika, szörfözés (izé... inkább sörfőzés) egyformán megy nekik, vagy egyszerűen csak csomagban vette őket a cég, így őket a legegyszerűbb bármibe benyomni.
De ha már van ez a  remek adó, lehetne még egy pár:


- BBC Hooligans: minden, amit a tetoválásokról, foci/rögbi-szurkolásról, sörről, kocsmai verekedésről és parkban hugyozásról tudni érdemes - történeti és szociológiai kontextusban, enyhe gasztroenterológiai beütéssel, miszerint kaki, pisi, hányás. (Plusz Top Gear válogatás: utcai gyorsulási versenyek, optikai tuning, roncsderbik.)

- BBC Victorian: viktoriánus patika, farm, egyéb dokuk, Candelfordi kisasszonyok és tök egyforma házakról szóló építészeti műsorok. (Meg néha Top Gear válogatás: szekerek, bricskák (ja azok nincsenek benne), gőzmozdonyok, gőzautók, gőzmosodák

- BBC  Comedy: AbFab, Fekete Retek, Cs'getett M'lord? etc. (Plusz a Top Gearból bármi ahol a műsorvezetők vízbe esnek, leöntik őket/egymást valami trutymóval, kigyulladnak vagy megcsonkítják őket - lényeg, hogy vicces legyen.)

- BBC TR: nos-stop Tony Robinson, vagyis kultúrtörténet, ásatás, történelem, ásatás, ásatás, történelem, Fekete Viperából ahol sáros-koszos. (Valamint semmi Top Gear - végre!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése