2013. március 27., szerda

Húsvéti elegyes vegyes



Nos, idén elmarad a húsvét, vagyis az időjárásra tekintettel nem veszünk húst, de ez nem is nagy baj. A népszokások közül a locsolkodás eleve nem játszott (lakótelepen nem játszom falusias népszokásost), tojást nem festek (van egy csomó régebbről, majd azt adom a locsolóimnak), sonka meg nem köll. A hétfői munkaszünet az maradhat, majd rendezgetem a bélyegeimet, az ünnepek amúgy is erre valók.

Illetve van egy népszokás amit tartanom kell, ez az „ebéd anyáméknál”, ami persze nem is csak ebéd, mert nagy udvariatlanság lenne a főfogás után rögtön lelépni. Meg nyilván lesz bocinyúl meg bocitojás, hisz a tévé szerint ez a legjobban várt ajándék, pedig a boci tojására én például semmilyen vonatkozásban nem lennék kíváncsi.

De mindegy is, mondom, nem lesz húsvét, a húsvéti nyulat nyilván lelőtte egy félrészeg vadász Zirc határában, így most a Télapó Mikulás ugrik be, de ő ugye csak havon közlekedik, mert szánon, illetve repül is a szán, de csak ha a levegőben is van hó, azaz esik, de épp elállt, odalent meg olvad, szóval szán kizárva, nekem meg beragadt a billentyűzeten a pont, szóval a mondat végén vessző,
A nyúl amúgy  ilyen fagylaltostaliga-szerű triciklin hozná a tojást amit tojt, láttam óvodás koromban a kifestőben, és azóta sem cáfolta senki érdemben. (Ha erőltetem, van pont is.) De a nyúl már pörkölt, valahol a Lapos Jóskáéknál, hosszú szafttal a húsvét gasztronómiai szimbóluma, félúton a húsleves meg a mákos guba között. Jövőre a tyúk hozza a tojást, róka gyűjti, medve várja, nekünk már nem is jut a piacon. Vagy csak kurva drágán. 

p.s. Egy kis teljesen indokolatlan idézés a már idézett Christopher Moore-tól, mostanában úgysem tervezem több könyvét elolvasni, kissé már fáraszt:
"Szóval körbekergetem a házban, kiabálok, hogy - Lehámozom a bőrödet, csizmát csinálok belőle, és kutyaszarba lépek vele - meg más ilyen szupergonosz alapvetést, és akkor minden rángani kezd, és az utolsó amire emlékszem, hogy nekimegyek a tolóajtónak a balkon előtt, és kábé lepattanok róla. Így hát tragkusan fiatalon meghaltam, és nem volt aki meggyászoljon..."
"... mert ugyan Jared tövig meleg, de sosem melegített fel senkit, talán csak otthon a patkányát, Lucifert. Igazából szerintem Jared rágcsálószexuális lenne, ha nincs a kapcsolat kivitelezhetetlen geometriája. (Tessék, a méret igenis számít!)"
(CM: Csak egy harapás - két részlet Abby Normal naplójából)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése