2013. április 24., szerda

Uccakép mindenképp

Azon örömködnek számosan, hogy most már kicsi ám lehangoló (mert lángoktól ölelt) hazánkat is lehet a guglis StreetView-n bámulni, ami mind emberileg, mind szakmailag órási előrelépés az emberiségnek, és egy egészen kis lépés nekünk. Ugyanis a legtöbben (na jó, én is) saját lakókörnyezetét veszi szemügyre először, mintha nem látná eleget a sarki kocsmát, a kukákat meg a buszmegállót, a helyett hogy például a Nyú Jorki újdelhiben nézné meg a Stónhendzset, illetve, hogy hogy lehet arrafelé parkolni lakóbusszal. Azt a Windows-alkalmazást, mellyel a szemben lévő buszmegállót nézhetjük meg ablaknak (jó idő esetén erkélynek) hívják, és jól működik offline is.

A buszmegálló amúgy azért sem érdekes (ellentétben az ablakkal néha) mert nem vagyok benne, pedig pont ott álltam, és néztem, ahogy a guglis autó elhalad, de ezek szerint épp nem fényképezett, csak tankolni ment, meg akciós vécépapírért. De mikor fényképezett, akkor is elég lassú lehetett, merhát egyszer még tele a megálló emberekkel (csak a piros dzsekis csekélységem nincs ott), aztán pár métert haladva virtualice már tök üres a placc, ráadásul a felhők is gyorsan átrendeződnek. Vagyis vagy a fotósautó lassú (nem csoda, hogy évekbe került nekik végigfotózni minket), vagy rohadt gyorsan tudnak a modern ufók embereket rabolni, vagy megjött a tízes busz, csak kiretusálták. Szerintem a második a valószínű.

És innentől jöhetnek a fura fotók mindenfelé a neten, jöhetnek a hazai fejlesztésű gázolt szamarak és elásott hullák, meg anyuci kiszúrhatja apuci autóját egy kupleráj előtt parkolva, meg jöhetnek a szaró kutyák és a bokor alá (mellé, valahová) pisilő üdvözültek, akiknek remélhetőleg nem csak a fejét takarja ki a program automatikusan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése