2013. július 23., kedd

A hét legkínosabb kifejezése

Pedig még csak kedd van, ráadásul a szó már hétfőn megvolt: rojál bébi. És a rojálbébi valóban kínos, még Reza az iráni származású dél-londoni boltos is ügyel rá, hogy rég várt elsőszülöttjének legyen neve, mondjuk mire megszületik, de legalább kicsivel utána. Ehhez képest a rojálbébinek nincs neve csak neme (így leglább biztos nem lesz Samantha vagy Diana) meg mondjuk súlya. Szóval ez a névnélküli rojálbébiség egy leendő uralkodó esetében (bár, ki tudja, lehet hogy addigra a rég megérdemelt módon szétrohad a monarchia) égbekiáltó blama.

Láttam amúgy a tévében, hogy tökkelütött, és nyilván már nem szomjas royalisták, tetőtől-talpig Union Jack-be öltözve ünnepelnek a kórház előtt (ahol azért nyilván halnak is meg emberek napi rendszereséggel, és szülészet kivételével nem jókedvükben mennek oda a páciensek) és éneklik, hogy: "hepibörzdéj rojálbébi", mert ugye nevet nem tudnak a dalocskába illeszteni. Mondjuk némelyik már nem is igen lenne képes.
A rojálbébinek ráadásul a vezetékneve sem biztos, aktuális és reménybeli királyoknál ez arrafelé nem is lényeges, régebben az volt a vezetéknevük hogy Istenkegyelméből aztán jöhetett az Oroszlánszagú Leó, a rojálbébi faterja például a jogsijában Windsor, de ennyi erővel lehetne Foximaxi is, vagy Hohenzollern vagy Kovács.

És nyilván húsz év múlva is lesz jó néhány humorista meg republikánus (és pláne republikánus humorista) aki a jeles (vagy épp botrányos, már ahogy alakul) királyi sarj születsénapján jóízűeket rojálbébizik, és ha elég sokan elég sokat csinálják, bekerül az oxfordi nagyszótárba is (a gugliz meg a mugli meg ilynek analógiájára), hogy "royalbabying", mint a különösen dehonesztáló és alattomos sztenadapokat jelölő kifejezés. Rojálbébizni olyan lesz, mint felemlegetni, hogy az ember ovódás korábban ette a taknyát, későb hangyákat sütött meg nagyítóval, tinédzserként meg részeg nácinak öltözött egy jelmezbálon.

Rojálbébinek lenni persze még mindig jobb perspektíva mint például Linbergh-bébinek, kivéve ha az embert elrabolják majd megölik, mert akkor nem.

A rojálbébi ráadásul úgy hangzik, mint egy James Bond-film pornóverziója, vagy egy full extrás guminő, beépített pohártartóval. Szóval kerülni kellet volna, de nem sikerült, végül is szegény újszülött nem tehet róla.
Vagy igen, hát, ilyen karmát hozott össze előző életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése