2014. június 8., vasárnap

Mivamma mámegint?

Mint minden évben, idén is nagy kérdés, hogy mi is ez a pünkösd, már azon kívül, hogy valakinek a királysága, de nem vagyok egy katolikus teológus. A pédia azt mondja, hogy a húsvét utáni hetedik víkend, meg a szent léleknek a kiáradása. Na most, én húsvétkor sem vettem húst, szóval ez ügyben nincs miért ünnepelni, a lelkem meg nem szent, de a szent lélek az meg egy galamb (láttam a guglin), de az meg ne áradjon ki, múltkor is alig bírtam levakarni az erkély korlátjáról a kiáradást.

Egyszóval marad, hogy hét törpével ezelőtt volt húsvét, ezt stílszerű lenne száznapos tojással ünnepelni, valamint megunt nyúllal, aki ráadásul a ketrecét is kinőtte. Ilyenkor viszont fel lehetne díszíteni, és pünkösdi királlyá választani, amíg el nem készítik pörköltnek, esetleg galambbal.

Persze az egész csak a görög-római kaotikusoknak fesztivál, meg nyilván a pünkösdistáknak, a hetednapi adventisták meg csendben sunnyognak a sarokban, mert egyfelől nem advent van, másfelől meg ez a mostani amúgy is hetedheti vasziszdasz.
A protestánok meg hülyén néznek, és a hindu-budhista-muszlim agnosztikus ateistákkal együtt élvezik a hosszú hétvégét, és a strandra mennek Csíksomlyó helyett.
Persze ők ideológiailag nem elég képzettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése