2014. június 7., szombat

Parole

"Értesítjük a tisztelt lakótulajdonosokat, hogy a kaputelefon szerelésí munkálatai X-Y közötti időpontok történik elvégzésre." Hát mit is mondhatna erre az ember, bocsánat, lakótulajdonos? Legfeljebb annyit, hogy ügyes fiam, leülhetsz, egyes. A szöveg mögótt persze még felsejlik a tulajdonképpeni nyelv, értjük mi az ajtóra applikált üzenetet, csak nem szeretjük. Pedig bőven van alkalmunk hozzászokni ehhez a rendőri-hivtali szarunkbele stílushoz, és adódik a játék, hogy mi lenne ha..., mondjuk ismert költeményeket dekonstruálnánk emígyen. Két példa:

"Befordúltam a konyhára/ Rágyujtottam a pipára..."

Özv. P-né részére, Helyben!
Tisztelt lakótulajdonos, ezuton hivom fel T. figyelmét, hogy a főzésre/étkezésre jogosított ingatlan-tulajdonrész (melegkonyha) rendeltetésszerű használatának elvégzésekor nyílt láng és dohányzás használata  csak élelmezési céllal engedélyezett, még közvetlen családtagok vonatkozásában is, köpni peig csak az ablakon kifelé min. ötméteres hatótávolsággal, a háziállatok nyugalma érdekében 7-től tízig közötti időpontokban. Felhívnám további figyelmét rá, hogy fia szerelmi lángolása a vonatkozásban említett melekonyha viszonylatában  tűzvédelmileg ellenjavasolt, valamint a nyílt lángú tűzhely illetve azt üzemeltető fehérszemély tűz és munka védelmi oltási könyve mutassák be, nyolc napon át!
Üdvözlettel: Háztűznéző kezelőség zéerté!

"Harminckét éves lettem én - meglepetés e költemény..."

Gyanusitottként előállított J. A. fogllkozás nélküli, enyhén zavart személy alapos megalapozottsággal gyanusitható BtK izéper346 alapjáni tényállást kimutató, hirtelen felindulásból elkövetett poetikai bomlasztás vétségével Nevezett figyelmen kívül hagyta a legalapvetőbb elemi szabályait a klasszikus versformáknak, mind a rímteknika mind a tagolás vonatkozásánk tekintetében. Sulyosbító tényezőként veszendő figyelembe, hogy cselekményét kultúrális közterületen, kávéforgalmazásra szakosodott vend.ip. egységben foganatosította, fiatalkoruakat is veszélyeztetve sérelmükre lehetségesen.
Ezért a VII/a ker. r.kap.ság elrendeli gyanusitott őrizetbe vételét a bűnismétlés veszélyének alaspos gyanuja miatt (J. A. állitólag néptanitónak készül idézem "nem középiskolás fokon" idézet vége). Formabontó töltőtollát elkobozzuk későbbi bűnjel bizonyítékaként, cipőfüző maradhat, gyanusitott nem mutat szuicid hajlamokat sérelmére.
Horger A. Lajos r.t.zls.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése