2023. augusztus 20., vasárnap

A húde keresztény kufárok

Aszongya Kakadu Péter kükümminiszter (tényleg küküm, nem én vagyok a hülye): „Mi itt, Magyarországon egy felelős keresztény, kereszténydemokrata kormányzati politikai stratégiát hajtunk végre, és ennek fontos építőköve a magyar keresztény külpolitika. És ennek egyik tartóoszlopa a keresztény közösségeknek, főleg a bajban lévő keresztény közösségeknek nyújtott segítség. Éljenek a világ bármely pontján, a keresztények, ha bajban vannak, akkor pontosan tudhatják, hogy ránk, magyarokra mindig számíthatnak" 

Ehhez képest a "keresztény állam" (szigorúan idézőjelben) lapításának ünnepén, a török szultánnal randiznak a főnökével, meg ilyen mély demokráciák vezetőivel, mint az üzbég, a türkmén mag a kirgiz főfarkak. Mindannyian olyan mélyen aggódnak a keresztényekért, hogy bizonyos helyeken a Biblia be van tiltva, csak őket nem érdekli.

Mert Kakadu miniszter úr kibaszott nagy keresztény, annyira felebaráti szeretettel fordul posztszovjet diktátorok felé, hogy fel sem merül benne hogy ők meg kibaszottul nem. Pedig szerintem magasról tesz ő a kereszténységre (inkluzíve a keresztényüldözésre), ő simán csak meg akarta a dönteni az "egy bekezdésben legtöbbet keresztényezés" Guiness-rekordját. Szerintem nem sikerült neki, tessék csak körülnézni az amerikai alt-right őrülteknél, ezek már az alacsonyabb inflációért, meg demokrata szenátorok gyógyíthatatlan betegségeiért is imádkoznak, szarul. (700-as klub megvan?) Meg hogy tizedet kell fizetni a prédikátor szektájának, és akkor jön az áldás. Ezt mindig elmondják, és jönnek a tesztimónerek, hogy ők már többszörös tizedet fizettek, és a nagymama meggyógyult a kokain-függőségből.

Na most, itt tart a magyar kormányzati politika hatalomtechnika, hogy szerintük a folytonos keresztényezéstől, majd hitelesek lesznek. Vagy nem, lehet hogy tesznek rá, sőt valószínű, a politikai kereszténység az nem az. Pedig tótgabit is mennyit támadták a kereszténysége miatt, most meg hogy válik, csak mert hogy hisz a szabad szerelemben. Hányinger ez a keresztényezés, mondom én, aki amúgy nem, de tisztelem a vallásokat, és rosszul vagyok azoktól, akik kiárusítják azokat. Jézus mekkora lendülettel verné ki a templomból a felcsútista vezérkart?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése