2023. augusztus 19., szombat

Felületes benézés

Én igazán nem tudom mit szívtak a 444 szerkesztőségében, de erős anyag lehetett, mert úgy néz ki hogy valamit benéztek, de nagyon. Először is csütörtökön kitettek egy cikket, Robert De Niro szültésnapja alkalmából, aki épp nyolcvan éves lett. Aztán kitettek egy helyreigazítást, hogy de véletlenül Harvey Keitel képével illusztrálták a hírt. De szerencsére észrevették, és azt írták, hogy elnézést mindenkitől, ez itt a helyes kép:


Ami lehet hogy tényleg helyes, ammennyiben Joe Pescit akarták De Niróként ábrázolni, netán annyira rokon a két színész, hogy valójában egy ember ők, kis skizofrén beütéssel. A kép amúgy az 1992-es My Cousin Vinny (Vinni az 1ügyű) című bűnügyi-bírósági vígjáktékból származik, aminek Pesci volt a férfi főszereplője (a női meg Marisa Tomei, aki nem mellesleg Oscart is kapott érte).

Szóval ezt a filmet azért illene ismerni, mert bár elmúlt harminc éves, de igazán kultikus darab, én vagy négyszer láttam, az elmúlt harminc évben. Meg egyáltalán, ismerik ezek ott mondjuk Martin Scorsese munkásságát, aki mindkét színészt előszeretettel foglalkoztatta? Vagy látták anno a Halálos fegyver-filmeket, amikben Pesci ugye szintén? vagy csak felületes laza csávók/csajok, ha már ezen az imidzsen dolgzonak bő tíz éve.

Update: Elfogott a kétség, lehet hogy ez csak egy poén volt a 444 részéről? Mondjuk jobban belegondolva talán ez a helyes megfejtés, mert ennyire hülyék nem lehetnek. Csak a humoruk sajátos...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése