2023. augusztus 12., szombat

Uborkaszezon-torlódás

Egyre értelmesebbnek tűnik az "uborkaszezon" fogelma, bár uborka az pont nincs itthon (csak savanyú káposzta, de annak meg télen van szezonja, asszem), mert fogyasztanék én híreket, de azok nincsenek. Npok óta annyi jön szembe tetszőleges médiában, az origó szintű aljadékok mag a szeriőz orgánumok nitólapján egyaránt, hogy Tóth Gabriella válik. (Nekem nem Gabi, a feje az ismerős, de egyetlen kósza dallamot se vagyok képes felidézni tőle, persze így jár az, aki húsz év alatt összedob két lemezt, és főállásban inkább csak haknizik.) Na most, a napi Tóthék-kontent az túl sok, túl hányingerkeltő, de legalább érdektelen (igen, van ebben némi ellentmondás, de hát ez itt az Abszurdisztán-Hátasztán meccs szünete, a halftime show), ami meg nem a celebkedő nőszemélyről szól, az Sziget.

Hogy kik lépnek fel a Szigeten, hogyan léptek fel egy fantasztikus ööö... fellépés keretében koncertezve, akik már, miért olyan drága a szar kaja a Szigeten, van-e nem olyan szar kaja a Szigeten, hová küldjük a részeg külföldieket, akik kimozdulnának a városba is, életérzés-e a Sziget, országimázs vagy kereskedelmileg nagyipari lehúzás, és hasonló, számomra kurvára érdektelen kérdések. Minidig, mindenhol, de annyira, hogy még az én csigaházamba is beszivárognak.

Pedig nem foglalkoztat egyáltalán a Sziget-jelenség, magam kábé húsz éve voltam ott utoljára (és azóta sem hiányzik), a mostani sztárfellépőkből meg egyet ismerek, az Imagine Dragons-t, de ők sem a kedvenceim, csak bírom pár dalukat. Ja, meg van ez a csaj, a Billie Eilish, tőle láttam pár klipet, csak nem emlékszem rájuk, úgyhogy ő is csak egy név, egy arc, bár feltételezem nem e tóthgabi mélységekben.


De mindjárt jön az atlétikai vébé meg a török szultán (majdnem egyszerre) mondjuk atlétikát se nézek, török szultánt pláne nem, de az legalább abszurd, hogy pont Gusztus Huszadikára sikerült ideszervezni a' Erdogan nevű diktátort. Aki már nem csak az szeretne lenni, mint nálunk a pártvezér és kancellár, de sokkal előrébb is jár ezen az úton. Most épp felénk, de hát ez a mi hazánk,  a kies Hátasztán, valahol Európa-hátsón.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése