2024. július 9., kedd

A nemzetközi helyzet rövid megfejtése

Tőlünk balra (már ha előttem van Észak) akkora a háborúpártiság, hogy lobbiereje van. Az EU-ban például már jóformán csak a nagybritánok nem háborúpártiak, mert ők azon kívül azok. Azon belül meg mi vívjuk a békeharcot a Szeretett Vezető élén, aki egymaga. Vele még szóba állnak a felek, bár állítólag nem egészen. De ettől még neki missziója van, de nem ilyen papos, hanem egészen békés, nem téríteni akar, csak teremteni olyat, ami nem háború, hanem békés csaba.

A Nyugaton (vagy a Nyugatiban?) a szekszsopokban már csak háború alakú vibrátorokat lehet kapni, másra már nem izgulnak az ottaniak fel, arrafelé a legnépszerűbb még mindig a Star Wars, ami már nevében is egy nómen eszt ómen. Olyan dolgaik vannak a németeknek vagy a franciáknak, hogy légierő, meg pácélos hadosztályok, sőt haditengerészet. Nekünk bezzeg az első kettő csak jelképesen, és olyan békepártiak vagyunk, hogy haditengerészetet például egyáltalán nem tartunk fenn működtetni. Nálunk még a huszároknak sem kell ló, mert a ló egy háborús állat, szemben Szarházy altábornagy Úrral, aki csak agresszív és buta. De állat persze.

Az Unióban, ami már majdnem Szovjet, hanem rosszabb, viszont háborúpárti kolaíció alakult a háborúpártiság jegyében támogatva a háborút, valamint a pártiságot. A strasszburgi parlamentben Brüsszelben folyton azon dolgoznak, hogyan legyen több háború, mert a több háború a jobb háború, ha háborúról van szó (márpedig háborúról van szó) a mennyiség feltétlen átcsap minőségbe, de főleg nagyon!

Mi ellenben a béke szigete vagyunk, miközben Párizsban a párizsiak már be se mennek az arab negyedbe, mióta van falafel máshol is, akkora a háborús helyzet fokozódásának eszkalálódása. De ez itt körülöttünk, ez egy nó vór zón, ami feltehetően sumérul azt jelenti, hogy nó dzsender, az apa férfi, az infláció nő. De háború az nincs, és nem is lesz , elvégre akkora a békeharc, hogy kő kövön nem marad, azaz mégis mi a faszt lehetne elfoglalni rajtunk?

békegalambok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése