2024. július 29., hétfő

Gyaláz

Az egész kurva olimpiából eddig annyi volt nekem meg, hogy a megnyitó körül verik a habot a botrányügyi ügyeletesek. Hogy itten keresztényeket gyalázatk. Ja, meg a hupikék törpikéket is, ha már, kiket másokat? Most meg a kalocsai érsek is kiakadt azon, amiért amúgy már a szervezők is elnézést kértek.

"Miért kell belevinni a gyalázását az eucharisztiának egy sporteseménybe?" -kérdezi a főpap bácsi, és most tekintsük el attól, milyen szinten fogalmaz magyarul. És nem, nem viszik be egy sporteseménybe, szerintem egy olimpiai megnyitó nem sportesemény még.
És ja, a gyalázás. Én nem vagyok már igazán hívő, de reggelente a Hare Krisnára kelek, még fontos ez az egész, de ha valaki szerint baromság ahogy van, kibírom, mások vagyunk, más nézőponttal.

Nos, kedves pap kartárs. Az van, hogy ezt hívják szabadságnak. Egy szabad társadalomban szabad vallást gyalázni. A vallás képviselőinek szabad ezt cáfolni, túl a visszautasításon is, az ab ovo pártatlan  feleknek, meg szabad dönteniük, hogy kinek az álláspontját fogadják el. Ami nektek szent, az másoknak teljesen profán, ezen megsértődni, pláne felháborodni, szimpla hülyeség. Ettél mostanában hamburgert? Magyarázd el egy hindunak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése