2024. július 26., péntek

Guruló popipar

Kovács Akosh hángerijen táncdalénekes (a néhai, szegény hülye Kerényi I. megfogalmazásában: Ákos Dalszerző Úr) épp ment volna Posványosra fellépni, az ő kedvenc Vezéréhez és annak szellemi holdudvarához, erre a WizzAir törölte a marosvásárhelyi járatát, amivel mentek volna. Volna. Ezen ő nagyon rendkívüli módon fel volt háborodva, amúgy jogosan, csak vicces, mikor egy ilyen NER-celebnek egyszer csak szembe jön a valóság.

Mert hát több tízezer ember problémája, nagyjából másfél hónapja már biztosan, hogy kurva sokat késnek a gépek, és rengeteg járatot törölnek a társaságok. Nem csak a Visszér, hanem szinte bármelyik. Mert ebben a nem olyan szép új világban már túl sokan mennének repülővel nyaralni, és sem repterek, sem a légiirányítás nem bírja ezt a mindenek feletti csúcsforgalmat. Úgyhogy Dalszerző Úr és népi zenekara is számolhatott volna ezzel, hisz a probléma tényleg nem a héten jelentkezett. De nem, a messzi-messzi Marosvásárhelyre eleve kényelmesebb repülni, és ha egy Ő foglal egy járatra, akkor az induljon el, legfeljebb majd törölnek egy párizsi vagy londoni menetet.

Úgyhogy a nagy nemzeti művész kénytelen volt kisbuszt bérelni (én mondjuk eleve ezt tettem volna a helyében), amivel nem biztos hogy odaért. (Nem néztem utána, rohadtul nem érdekel, időben eldanolta-e a dagályos baromságait a Dagadtéknak.) Viszont olyat szólt, hogy "Ugyanazokat a nehézségeket éltük meg, mint bármelyik másik utas, mindannyian csúnyán megjártuk. " Teccik érteni, mint bármelyik másik utas. miközben ő nem bármelyik, ő különleges, mondhatni víájpí, tőle jogos a szegény kisgyermek panaszainak előadása.

Eleve már hogy van az, hogy fapadossal (lett volna) kénytelen utazni? Neki nem jár a légierő nemkormánygépe? Vagy valami oligarcha magánrepcsije, tisztán baráti alapon persze, csak mert nagy rajongója? Bástya elvtársat már meg se akarják ölni, Bástya elvtárs már le van szarva? Szomorú világban élünk, nagyon szomorúban. Egy ekkora sztárnak is pont olyan problémái akadnak, mint a közembernek, azt' mehet kisbusszal, tisztára mint valami paraszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése