2024. július 8., hétfő

Tengervizelők

Az andalúziai Marbellán, Spanyolországban büntetni tervezik ha valaki a tengerbe hugyozik. (Izé, vizel, de az olyan modoros, a pisál meg mag olyan tahó...) Ami igazán vicces, mert ugye hogy tervezik ellenőrizni? Mondjuk lehetne, hogy mindenkin csinálnak egy hólyag-ultrahangot, fürdés előtt, aztán utána is, és akiknél szignifikáns a különbözet, azok rögtön fizethetik is be a 750(!) eurót.

Ez akkora marhaság, hogy nyilván semmi értelme, büntetni legfeljebb azokat lehet akik a partról, stégről, sziklaszirtről csinálják, de csak persze ha van róla minimum videofelvétel, és bíróság előtt is bizonyítható, hogy nem manipulált. Ilyen esetből viszont nyilván egy sem akad, úgyhogy ha nem a hugyozásról lenne szó, ide lehetne idézni a régi magyar, de mindenképp népies szólást, miszerint adnak a szarnak egy pofont.

És mi lesz a halakkal? Azok is biztos a tengerbe ürítenek mindent, azt mégsem büntetni meg őket senki, kivéve ha lehalásszák őket és a tányéron végzik. (Miután a saját ürülékükben úszkáltak, na így egyen ezentúl bárki halat!)

Anno egy exbarátnőm, Mariann nem akart megfürdeni az Adriában, pedig neki csak annyi baja volt, hogy a sok hülye turista beleáztatja az izzadt testét, ami eléggé fújj. Szóval neki már az izzadsággal baja volt, azt nem tudom az egyéb testnedvekbe belegondolt-e? És a derék marbellai hatóságok az izzadságba? Vagy hogy hány liter naptej kerül a strand vizébe naponta? Gondolom nem, de arrafelé egy vonatkozó spanyol játék-dokumentumfilm szerint José Luis Torrente is kavart, szóval pont a racionalitást nem is várná tőlük az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése