2024. július 7., vasárnap

Nagyobb már Európa?

A Dagadt annyira gyorsan, mintegy hatékonyan teszi épp (újra) naggyá Európát, hogy álmában két macska és játszik egymással. Elmegy Kijevbe, hogy aztán ott ne történjen vele semmi, nyilván elmondta az ukrán elnöknek, hogy ő aztán kurvára denagyon békét akar, úgyhogy tessenek behódolni a VV Putyinnak, azt' akkor béke lesz, de akkora, hogy a fal adja a másikat.

Aztán elment Moszkvába is, hogy smúzoljon kissé a háborús bűnös tömeggyilkossal, és hívta mindezt "békemissziónak". Merthogy ő az akivel szóba áll mindkét fél, csak az nem világos, hogy melyik szarja le jobban és magasabbról. Ezért mondjuk kár volt utaznia, ezt skype-on is közölhette volna, hogy hé, kössetek már tűzszünetet, mer' én békepárti vagyok ám! És nyilván a kedvéért köt majd tűzszünetet az agresszor és a megtámadott, majd 2026-ban, vagy később, attól függ hogy állnak a  számok.

De legalább ilyen szép volt, mikor a pártvezér és kancellár elment Azerbajdzsánba is (és ha már egy országnak is lehet eposzi jelzője: a Baltás Gyilkost Hősnek Tekintőkhöz), és gratulált az ottani posztszovjet diktátornak, hogy milyen szép nyugalom lett is Karabahban. Ja, elvégre több mint százezer örmény menekült el onnan, és azóta meglepően stratégiai a nyugalom. Ez a hülye meg gratulál hozzá.

Miközben nálunk a kormánynak még valami keresztényvédelmi államtitkára is van (aki talán épp Csádban védi a keresztényeket), a faszit úgy hívják, hogy Azbej Tristan, és ebből már látszik hogy pont örmény származású. De egy rohadt szava nem volt arra, hogy a muszlim (ha már egyáltalán vallásos) azeriek pont a keresztény örményeket üldözték el onnan, ahol pár ezer éve éltek, mert nálunk akkora a keresztényvédelem, hogy nem is látszik. És ennek az államtitkárkának a főnöke, a Felcsútok Géniusza még gratulál is a diktátor kollégának, pedig akár csendben is maradhatott volna.

Csak épp akkora már az arca (szimbolikusan is), hogy nem bír csöndben maradni. Fingja a passzátszelet, amitől fél Európa bűzlik, de ezt már írtam korábban, és minek folyton?

(Ellenben ma olvastam a 444-en a nap "cikkét" arról, hogy szerdára két vármegyében is figyelmeztetést adtak ki a rekord hőség miatt. Csak azt nem bírták belefogalmazni, hogy melyik az a kettő - bár lehet, azóta már korrigáltak, annyira nem érdekel. Ja, és ezt a kretén vármegyézést hagyhatnák a francba, legalább ők. Azok megyék, ez miért nem elég?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése