2024. július 23., kedd

Uborka van, szezon nincs

Nem bír uborkaszezon lenni, pedig annak tényleg szezonja van, vagy volt még nemrég, legalább is kovászos értelemben. Ellenben a közéleti közérzületben biztos nincs, mert történések vannak meg aktualitások. Az amerikai elnökválasztáson például visszalépett a Biden tata, úgyhogy annyi biztos, hogy vagy a mostani alelnököt, Kamala Harrist indítják a demokraták, vagy nem. esetleg valaki egészen mást. Trampli Donáldnak rálőttek a fülére, amivel nagy mázlija volt, mert a merénylő a fejét akarta szétlőni.

Közben meg olimpia lesz, meg az a másik limpia, a para. De ez legalább nem érint, plusz nem is érdekel, autóversenyen kívül már semmilyen versenyt nem nézek. Az amerikai választás viszont kihathat ránk, hogy merre megy tovább a NATO, a következő elnök hogy viszonyul majd Kínához meg Oroszországhoz, és hasonlók.

De az olimpia kapcsán most épp az a botrány, hogy a triatlonosok meg a hosszútávúszóknak a Szajnában kellene úszniuk, az meg mocskos mint az állat, már valami előolimpia jellegű versenyt sem tudtak tavaly megtartani, mert túl sok csatorna vezet a folyóba, Avagy a szó konkrét értelmében is szarban vannak.

Ehhez képest nekem úgy rémlik, hogy az egyik vizes vébén nálunk (elvégre kettő is volt rövid időn belül) a Dunába ugráltak a toronyból ugráló műk.  (Gondolom ez a műugrás etimológiája.) Na most a Duna nem mindenhol reménytelenül koszos, de azért én nem fürdenék benne, legfeljebb közvetlenül a Fekete-erdő után, ott egy régi dokumentum-sorozat szerint van egy jó klinika, mindenféle szerelmi szálakkal. De hogy valakinek egy világváros közepén kelljen egy szennyezett folyóban leúsznia tíz meg húsz kilométereket, Londonban sem a Temzében úsztak a városnéző hajók között, abban a barna lében. Hanem a Hyde Park egyik tavában, de őszintén szólva én már azt sem értettem. Mondjuk mehettek volna a tengerhez, az onnan nincs annyira messze.
És akkor egy darabig nem írok sportról, nekem már is felülteljesítés a témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése