2024. július 25., csütörtök

Szerény kiegészítés

„Először gulyásleves, utána népdal, azután irodalom, és a végén elmeséljük, hogy miért is fáj nekünk Trianon” -mondotta a 444 tudósítása szerint (és ez még csak a cikk címe) kietlen hazánk Tbiliszibe kizavart nagykövete Posványoson, a felcsútisták évi rendes, saját Sziget-fesztiválján.

Hát igen, a nemzeti identitás, az nemzeti identitás, és fontos a sorrend, bár az Ő Hazájuk nyilván megsértődne rá, mert náluk ott kezdődik a magyarság, hogy valakinek fáj Trianon. Gondolom a versailles-i Kis-Trianon palota egy olyan fájdalmas épület lehet, kínzóan barokk, és még egy fájdalmasan szomorú park is tartozik hozzá, de ez csupán feltételezés, sosem jártam arra. Így nekem nem is fájhat, de ez valahogy nem baszkurálja az identitásomat.

De jó ez a felsorolás, viszont erősen hiányos. Szerintem kell még bele: halászlé, festészet, sírva vigadás, ejjráérünk arramég, 48, 56, alámerülve kibekkelés, alkoholizmus, öngyilkossági ráta, legvidámabb barakk, táncdalfesztivál, adócsalás, vas és acél országa, és dögöljön meg a szomszéd tehene is. És még ezzel sem teljes a nemzetkarakterológiai taxonómia, csak fontos kiegészítések a gulyásleves-népdal-Trianon tengelyhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése