2014. április 22., kedd

Hitelvilág, Stádium

Most már egészen biztos, hogy én is akarok miniszterelnök lenni, és pont ebben az országban, elvégre nekem is van hobbim, és én is szeretnék valami szép nagyot építtetni a házam mellé, naná a mások pénzéből. Először mondjuk egy házat szeretnék építtetni magamnak  mások pénzéből, aztán épülhetne mellé egy grandiózus izé, nemzetközi sztárépítész által tervezve lehetőleg.

Mert ha Döbrögi Viktornak jár a Sancho Panza Sziréna (vagyis Muréna.... izé, Aréna - ráadásul lehet, hogy Pancho Sanza?), akkor nekem is járna mondjuk egy bélyegmúzeummal kombinált autóversenypálya, mert én meg azt szeretem, nem a szotyit. Esetleg lehetne még benne zenés színház, azt nem szeretem, de valakim igen, és az ember már legyen bőkezű und nagyvonalú, ha már úgysem ő fizeti.

Persze nem olyan vacak kis Hungaroring-szerű dolog lenne, hanem legalább 15 kilométeres, Le Mans formátumú pálya, mert a Forma-1 úgyis unalmas, itt inkább hosszútávú GT-versenyeket rendeztetnék. Csak.
És persze az egész azért lenne, hogy legyen utánpótlás-képzés, hisz ma Magyarországon érdemtelenül elhanyagolják (a makrogazdasági és nemzetstratégiai szempontból egyaránt kiemelt fontosságú) autóversenyző-képzést, miközben milliárdokat dobunk ki mindenféle hülye kórházakra meg egyetemekre. És ha esetleg nem akadna rá elég pénz, majd veszünk fel hitelt az oroszoktól, 40 éves lejáratra, tétre, helyre, befutóra. És a nép örömmel fizeti majd a részleteket, hisz a La Mancha Circuit Ring sokkal, de tényleg sokkal szebb lesz, mint Döbrögiék stádiumja, amit majd hamutartóként hasznosítunk újra a pálya VIP-páholyának szivarszobájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése