2013. május 10., péntek

A hírek szerelmesei



Lassan már csak szépirodalmat (ami persze néha csúnya, és attól szép) meg komédia-sorozatokat fogyasztok, az úgynevezett „hírek” ugyanis teljesen kihaltak a médiákokból. Mert az nem hír, hogy „rezsi-eljárást indítanak a rezsicsökkentés-ellenes brüsszeli komcsik, de megvédjük a rezsicsökkentést a rezsicsökkentés-ellenesektől, mert támogatjuk a rezsicsökkentést támogatókat – mondta a rezsicsökkentésért felelős rezsifelelős Rezsicsökkentés Antal, a Fidesz Rezsicsökkentés-frakció vezetője” vagy hogy „három tarff…taraffikoneszc..tarfikkonc…trafikkoncessziót nyert az államtitkár spánielje, mint elmondta ért hozzá, séta közben sokszor látott már dohányzó embereket”. Miként az sem hír, hogy feldarabolta majd megölte anyja testvérének közeli ismerősét a bedrogozott, diszkóbalesetben megsérült mormota-tréner. Mert hírek címén kábé ilyeneket kapunk.

Van egyfelől a politikai kommunikáció, aminek lényege (főleg kormányoldalról) háromszavas üzenetek sulykolása, ami csak rövid távon vicces, tizenöt éve jót röhögtünk azon, hogy dajcstomi hány ’polgár’ szót bír bezsúfolni egyetlen bővített mondatba (sokat, de  ma már a polgár az zember), de mára eljutottunk az egyszavas politikai üzenetig, igen rezsicsökkentés. Persze még innen is van lejjebb, elvégre ez egy összetett szó, és nem biztos, hogy minden potenciális választó hézagmentesen megérti, vagyis eljön az idő, mikor a pártok összesen háromféle plakátot készítenek majd, három különböző szöveggel, miszerint : „PÉNZ!”, „SÖR!”, „SZEX!”. És ezek le is lesznek rajzolva mellé, hisz nyilván nem minden potenciális választó tud olvasni.
Ekkor a hírekben is az lesz, ahogy a helyettes alszóvivő a sajtó képviselőinek kifejti, hogy sör, majd újságírói kérdésre hozzáteszi, hogy és pénz. Aztán rövid bejátszás az ellenoldal sajtótájékoztatójáról, ahol harciasan kijelentik, sőt követelik, hogy szex.

És miután ilyen módon túlestünk a politika izzadságszagú, unalmas világán, jöhet a „dehidratálva lúgosít a baltás gyilkos féltestvére” blokk, ahol az egyszerűség kedvéért eleve tematikus blokkokba kell rendezni a híreket, hogy mindenki pont oda lapozzon/klikkeljen/kapcsoljon ahol az őt szűkebben érdeklő témák lelhetők. Föl.

        -          belerohant, elgázolta, felrobbant
        -          megverte, megcsonkította, megölte
        -          megcsalta, elhagyta, kihasználta
        -          iszik, szív, lő
        -          kiborult, összeomlott, bekattant
        -          befestette, levágatta, feltöltette
        -          születik, kaksizik, szopizik

És akkor nem kell műcsöcsöket bámulnia annak, aki csak vért akar látni, a tömény politika után. Pénz! Sör!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése