2013. május 24., péntek

Just fly with me

Örömködik a ferihegyi reptér, hogy milyen jól sikerült már megint bővíteni a szolgáltatásaikat, mostantól a 2B utasai is élveztehetik az egyszerűsített beszállás örömeit. A baj mindösssze annyi, hogy az "egyszerűsített" annyit jelent, hogy az embert a teminálról beterelik egy hullámlemez bódéba a betonon, ahol még leülni sem lehet, és onnan szállhat be a gépbe, pár száz méter gyaloglás után of course. És ezt a pofátlanságot fejlesztésnek nevezik, elvégre jobb a bódé mint a korábbi sörsátor, vagy a várakozás a flaszteron esőben, de akkor az is fejlesztés ha egy hajléktalan szert tesz egy újszerű hűtősdobozra.

A magyarázat persze adott: a fapadosok nem kérik a drága szolgáltatásokat, csinálnak nekik ócsót. Viszont ha már adott az infrastruktúra, miért nem adják olcsóbban azt, talán jobban megérné, mint félig sem használni ki, viszont beruházni hullámlemezbe, meg a hozzá járó informatikába. Plusz nem fogadná meg minden fapadossal hozzánk érkező külföldi, hogy legközelebb inkább mégis Prága vagy Krakkó, az is ká-európa, és nem ennyire prosztó. (És nem, a fapados nem azt jelenti, hogy a sok útvonalon nem is olyan olcsó jegyekért bármit el kell viselni az utasnak, hogy a gyors forduló érdekében nekem kelljen caplatni a betonon, miközben a terminál állóhelyei üresek.)

Bár végül is, az utas lassan örülhet, hogy legalább nem verik meg (ötlet: hat eurós felárért nem kapsz két hatalmas pofont, tízért nem lövik le a kutyádat), arra gépre szálhat amelyre foglalása van (alternatíva: "Ne válogassá mán kiscsávó, nem mindegy hogy Milányó vagy Párizs, spanyol-spanyol egyre megy a gépek meg úgyis tök egyformák!) és nem kell egy literes kólásüvegben kerozin-hozzájárulást leadni. Meg a kézipoggyász méretét nem úgy ellenőrzik, hogy amit le tudsz nyelni, az még mehet extra díj nélkül, amitől megfulladsz, az harminc euró (+orvosi költség).

De marad a négyszáz méteres síkfutás (társakkal utazóknak váltó), hisz a rájen- meg a vizzer csupa kisbetűvel a két nyomorult cég, akik még mindig nem bírnak a besszállókártyára egy ülésszámot nyomtatni, pedig nyilván nem kerülne semmibe. De így legalább fut és tülekedik a magyar (lengyel, román, szingaléz), így gyorsan beszáll, míg ha tudná, hol a rezervált ülése, nyilván csak lézengene, udvarisan előre engedne mindenki, tessék csak menni, enyém 12D, megvár az...

Isten óvja vizzert és az ő fasiszta rezsimjét!

Amúgy kérem vissza a bezárt egyes terminált, a csődbe ment SkyEurope-ot, Luton az maradhat, de ferihegyet (a kettőt) szántsa be valaki. Regionális központ nem lesz már, csak egy anti-országismázs bohóctréfa - valahol olvasom, hogy már hot-dog árus kocsi is van, na ez már tényleg csak egy harmadik világbeli pályudvarnak áll jól. De liszferihegyéknek nyilván ez is fejlesztés, meg bővítik a szolgáltatásaikat.
Háááát, bővíthetnék még mással is: itt a piros, hol a piros, lángossütő, kurvák, pinceborozó, swinger-klub, angol turkáló.(A maga helyén persze mindegyik lehet jó.) Vagy csináljanak egy sima-hadifogoly-tábort, szögesdrót meg barakk már van, a puccos Sky Courtban meg lehetne a tiszti kaszinó, vagy disznóhizlalda, bár a kettő egy tradicionális hadseregnél sokszor ugyanaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése