2013. május 22., szerda

Nyakig a jóban

A fiatalkorúak, valamint a rossz szagokat rosszul tolerálók védelmében a kormány azt tervezi, hogy a nemzeti dohányboltok mintájára nemzeti nyilvános vécéket is üzemeltet ezentúl. Vagyis államosítja a mostaniakat, mert mégis csak tűrhetetlen, hogy ezeken a helyeken mindenféle gusztustalanságot művelnek (valamint termelnek ki magukból, tehetségüktől függően) az emberek, minden állami kontroll nélkül. Ráadásul a termékek az adóhatóságot teljesen ekerülve  csatornázódnak be, bár nyilván sokak mégis inkább nekik kívánnák.

Ezért a kormány első lépésben felállítja Nemzeti Vizelet és Nemzeti Ürülék Nemzeti Nonprofit Zrt.-t, (igazgató lehetne valamelyik Zsolt, a Gyulai vagy a Kolbász... izé a Borkai, azoknak már úgyis van egy csomó állásuk), és már ki is lehet írni a pályázatot 324 éves koncesszióra minden településen, ahol ötezernél többen laknak, vagy legalább fideszes a polgármeseter, és vannak rokonai. Presszók, kocsmák, éttermek és vasútállomások nem pályázhatnak, csak ha külön épületbe tudják elhelyezni a vécét, és kormánypárti a tulajdonos.

A használati díj egységesen 299 forint lenne (hogy látsszon, kevesebb, mint az egykori vizitdíj), de a megélhetés érdekében árulhatnának szappant, borotvapengét, dezodort, valamint friss péksüteményt, a biológiai input-output egyensúly fenntartása miatt. Meg fagyit.

Egyúttal - a garantált forgalom érdekében - átalakítanák a hashajtók piaci szegmensének struktúráját is, vagyis 10%-al csökkenne az áruk, és nem kellene recept sem. Persze lehet, hogy a végén kötelező lesz a használata. A termelődő melléktermékekkel pedig az alacsony keresetűek megélhetését egészítenék ki cafeteria-jelleggel, ők már úgyis megszokták, hogy szarért-húgyért dolgoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése