2019. március 16., szombat

Beteg egy ünnep

Tegnap volt a Nemzetközi Teisfiam Brutus? Nap, de én óvakodtam március idusától. Konkrétan betegeskedéssel töltöttem az időt, miként most is, de mára már jobban vagyok (egy kicsivel), például elmosogattam a tagnapi koszos edényeket, mivel tagnap leginkább csak feküdtem, úgy meg nem csak forradalmat csinálni nehéz, de mosogatni is.Ma is van egy permanens hányinger und szédülés, de nem annyira, étvágy semmi, de legalább köhögök. Ennyit a forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

Viszont a hétvégén végre indul a forma-1, ez némileg vigasztaló, elvégre az egyfajta, mondjuk műszaki forradalom, csak pátoszos versek meg szónoklatok nélkül, ám a tömeg meg zászlólobogtatás az speciel stimmel.
És mivel tegnap kimaradtam az itthoni ünnepségekből, a neten sem voltam hajlandó olvasni vagy nézni, csak a főcímekkel találkoztam a különböző portálokon. De az ekkora mintából is világos, hogy ócska politikai hőbörgés volt az egész, a felcsúti megint nem mondott semmi értelmeset (legfeljebb annyit, hogy a Birodalom visszavág), az ellenzék meg ellenzett, de mindenkitől ugyanazokat a lózungokat halljuk évek óta, nekem meg ezek nélkül is pont hányingerem volt.

Legalább az f-1 időmérőn nyert Hamilton, az egykori Brit Birodalom nevében, bár a marcipán csauseszku szerintem nem pont erre gondolt, hisz a britek épp kilépnek abból Birodalomból, ami a kontextus alapján épp az EU (Brüsszel meg Soros). Vagy nem lépnek ki, ezt épp fene sem tudja, de az látszik, hogy a Brexit-népszavazással alaposan lábon lőtték magukat. Most meg nyavalyognak, hogy akkor ezt így most hogy...
Hát, tessenek forradalmat csinálni.

Képtalálat a következőre: „vicces március 15”
parkocka.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése