2019. március 1., péntek

Tűrhető péntek

A péntek azért tűrhető, illetve főleg azért, mert péntek. Gyorsabban telik a munkaidő, a szemét melegfront maradt, de már legalább nem most jött mint tegnap (történette volna vala vele, na ja, a magyarban bosszantóan kevés az igeidő, feltételes módok nélkül is), a vércukrom is alig szédül, legfeljebb én néha általa.

A péntek értelme, hogy még kurva messzinek tűnik a hétfő, és tényleg viccesek a közéleti hírek. Mint ma az, hogy a médiatanács (szintén nemecsekernő jelleggel, azaz kisbetűvel) szerint a riposzt nevű Völkischer Beobacter nem hogy nem rúgott bele a hajléktalanokba, de egyenesen a kirekesztésük ellen szólalt fel, valahogy így:


Hát, mondhatnám, hogy álljon ki melletted a riposzt, de ennyire rosszat senki felebarátomnak nem kívánnék, akkor sem ha egészen barátságtalan.
Mert lehet arra gondolni, hogy ők tényleg kiállnak valakik mellett, de a felcsúti geci meg a bajszos szar szerintem nem hajléktalan, csak simán visszaélnek mindannyiunk türelmével, meg ugye nekik mindent szabad. Meg hát a Sándor-palota meg a cseszettül puritán milliárdos kolostor nem is kisebb aluljáró, ezt onnan tudjuk hogy az említetteknek szabad oda bújniuk.  Magánrepülővel mondjuk.

És még jó, hogy a riposzt kiáll mellettük, elvégre a hajléktalanokat bántani tényleg erkölcstelen lenne, márpedig egy keresztén-konzervatív népnemzeti kormányhoz közel álló nyalógéptől mi sem áll távolabb, mint az erkölcs. Izé, annak telensége. Jó látni, hogy a hatalom fenekéből ki sem látszó lap ilyen karakánul kiáll az elesettek mellett, ennyi empátiával és segítőkészséggel viszonyul az egyik legláthatóbb szociális problémához. De hát  migránsokon edzett társadalmi érzékenységük csak a cigánysággal kapcsolatban érzett szolidaritásukhoz mérhető, nem csoda hát, hogy a türelmünkkel visszaélő mindent szabadoknak beszólnak, hisz ezzel is csak a hajléktalanokat védik.

És jajj de jó, hogy ezt a médiatanácsosok is így látják, ahogy nézem csupa jogi doktor, az meg a vidéki gázszerelő mellett a második legjobb szakma. ha már mindenki annyit ér, amennyije van...
Szép ez az ország, maguknak építik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése