2019. október 22., kedd

Durcás

Boris Johnson, aki valami fatális tévedésből kifolyólag épp miniszterelnök (nem nálunk, Londonban, de itt sem jobb a felhozatal), aszongya, ha a parlament nem szavazza meg  Brexit-megállapodást, akkor új választásokat írhatnak ki. Na ja, ez már csak így megy, ha apuci besértdőik, csapkodja kicsit az asztalt durcásan, meg az ajtókat, hátha bejön. Hát igen, van olyan hogy népfelség, meg választott parlament, de az csakkor érdekes ha támogatja őt. Mondjuk abban igaza van, hogy egy új választásnak nem biztos hogy betonbiztos esélyese lenne Borisz, és akkor jön a "le is lehet lépni"-opció, ami jobb mint ajtócsapkodás.

(Mellékes, de az előbb valami hatodik-hetedik kísérletre bírtam leírni azt, hogy Johnson, nálam valahogy mindig s-re végződött. És akkor most az van, hogy kezdődik nálam a megkésett diszgráfia, talán mégis kevés így a sötétben ez az olvasólámpa vagy szimplán csak fáradt vagyok, mondjuk fáradt is vagyok, pláne ennyi külpolitikától.)

Viszont van belpolitika is, ha már durcáskodás, mert Baján közölte a helyi fidesz, hogy nekik aztán nem kel az ellenzéki polgármester által felajánlott alpolgármesteri hely, mert "nem vesznek részt pártpolitikai csatározásokban". Ja igen, ez milyen meglepő is lenne, egy politikai párt, mely pártpolitikai csatározásokban vesz részt, hát hova jutna a világ ha mindenki ilyen hebrencs módon venne részt benne. A végén még politizálnának ilyen politikusok, pedig köztudott hogy az a pandák és szobanövények dolga, csak ők lehetnek elég civilek. Nyilván csak az esetben ha a Párt épp veszít, mert ha nyer, akkor onnantól már nem is politizálás zajlik, hanem nemzetegyesítő szeretetcunami, népi kéjhömpöly és az aranyfogaknak csikorgatása.
Az valamiért nem tűnik fel a bajai halászlé, izé fidesz képviselőinek, hogy nem csatába hívták őket épp, hanem együttműködést ajánlottak nekik?

De hát a durca, az már közéleti kategória, tényező, valamint közösségformáló erő, már ha a pártokat tekinthetjük közösségnek.
Szerintem egyébként nem, még a briteknél sem, és ebben azért Dorisz Bronzon, vagy hogy hívják, nyakig benne van. Még jó hogy a haja jó marad, legalább.

ps. És felmerül persze a kérdés, hogy lehet-e nevekkel meg kinézettel viccelni? És a válasz az hogy hát persze, különben miből élnének a karikaturisták? Udvari portrékat fessen más, de nekik speciel az a dolguk, hogy beletapossanak a közszereplőkbe, akár érdemeik elismerése nélkül is, bár úgy már nem lovagias.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése