2022. december 1., csütörtök

Öntámadó védelem

Mindig szórakoztatóak a zorigó "rendkívüli hírei" amit tipikusan többedik átvételek tegnapelőttről, valami orosz vagy jellegű hírportálról. De ez van, nem főztem kávét, úgyhogy most ezekkel lehet vérnyomást helyre tolni, szigorúan csak egészségügyi célból.
Épp azt írja az újság lujza, hogy Putyin keményen üzent a Nyugatnak. Hát ja, putyin amúgy lágyan szokott üzenni, biztos gyakran kemény a reggeli széklete, úgyhogy olyankor már legalább az üzeneti lágyak, de ha épp fosik, akkor keményen üzen. (És tényleg, milyen szép már, mikor egy metaforának indulás szó szerintiségben végződik, vagy valami ilyesmi. Mert most kissé fosik.)

És most nyilván fosik, hisz olyan keményeket szól be a nemtom mér' nagybetűs Nyugatnak, hogy az hiába próbálja meg eltörölni az orosz kultúrát, nem fog sikerülni. Mert ők (a ruszkik) okosak, a világ maradék része meg hülye, hisz ha nem lenne hülye, nem akarná eltörölni az okosok kultúráját. 
Ebben a hülyeségben amúgy van rendszer, hisz javarészt a hülyék akarják eltörölni az okosok bármijét, azért hülyék, de a szereposztás ez esetben nem tűnik jogosnak.

Mert:
- A fene sem akarja eltörölni az orosz kultúrát, de elvenni az oroszoktól sem. Mert mondjuk Dosztojevszkij, Sosztakovics, Puskin, Pelevin vagy Kandinszkij már rég nem az oroszoké, az ő életművük úgy generálisan az emberi kultúra része. (Írhatnám hogy az egyetemes kultúráé, de olyan szerintem nincs, főiskolás maximum.) És mint ilyen, nem eltörölhető, csak egészen hülyék gondolnak/mondanak ilyeneket, pláne ha közben okosnak tartják magukat.
- Ami el kéne törölni, az Vlagyimir Vlagyimirovics mocskos diktatúrája, azt tényleg egy fekély az emberi civilizáción (mondjuk egy a sok közül), de eltörlésben egyelőre Pszichopatov bácsi utazik, aki tankokkkal és bombázásokkal védi a kultúráját, speciel épp egy másik országban. 
- Amely viszont kulturálisan közelebb áll hozzá, mint bármelyik másik, szóval ez most akkor, amit épp látunk, az öntökönbökés hősies aktusa talán?

Mindegy is, a diktátor baromságokat beszél, ez esetében szakmai minimum, vagyis hogy találj ki valami ótvar nagy fenyegetést, amely egész népedet nem középiskolás fokon, de egyenesen létében fenyegeti, és támadd meg a jól az ellent, megelőző védelmet kiáltva.
Ehhez képest a helyzet az, hogy a kurva anyját! Meg azoknak is, akik ezt szar fasisztoid propagandát terjesztik, sérelmünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése