2022. december 28., szerda

Becsapódás

Rémisztő jóslat: Belecsapódik a Napba a Föld! - ezetet írja a legszarabb magyar hírportál, címlapon. Hú de be vagyok én rezelve ezen, elvégre pont a múlt héten vettem tartós tejet. Meg is ittam mind a hír hatására, úgyhogy most nem tudom mitől fosok jobban. Még szerencse, hogy nem olvasok bele a cikkeknek nevezett izéikbe, így aztán nem kell szembesülnöm vele, hogy ez pár milliárd év múlva várható, már ha egyáltalán.

Én már gyerekként úgy gondoltam, hogy nem akarok gyereket, mert úgyis elpusztul a Föld. Oké, a milliárdról annyit tudtam, hogy sok, de azt észrevettem, hogy egy év gyorsan elmúlik. Úgy lettem nyolcéves, hogy szinte fel se tűnt. Plusz ugye úgyis ledobják az atomot. Aztán jött a kémiaóra, ahol meg olyanokat mondtak, hogy de mindannyian atomokból vagyunk. Csoda hogy vártam a közeli világvégét?

A baj az, hogy azóta is atomokból vagyok, és ezt egyre inkább érzem magamon. A lábamat alkotó atomok egy része például visszerekké állt össze. A központi idegrendszeremet alkotó atomok meg pánikrohammá.
Nem lehetne feltölteni a tudatom valami felhőbe, hogy csak okos legyek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése