2022. december 5., hétfő

Összehúzódás

Aszonta valami államtitkár-alakú seggfej, hogy hát ugye vészhelyzet van, a háztartásoknak is össze kell húzniuk magukat, húzzák már össze magukat a hajléktalanellátó intézmények is. Jó nekik a kevesebb négyzetméter, kevesebb ember, gondolom fűteni sem kell olyan nagyon, elvégre még így is melegebb lesz bent mint kint. Hisz közismert, hogy a hajléktalanszállók régóta a felelőtlen pénzszórás fészkeinek melegágyai, ahol a sok luxushajléktalannak egyszerűen annyira jó dolga van, hogy igazából már nem is akar lakni, hisz pont így szeret élősködni a keményen drogozó kisemberek vérén és verítékén és taknyán. Ja, az utóbbi nem, azt megoldja saját erőből is. Szóval megy a rongyrázás a hajléktalan-hotelekben, meg klubokban, sokszor mondjuk szó szerint.

Ezzel szemben gondolom, hogy a szokás szerint egy téeszelnök stílusában megnyilvánuló kormányzati kiafasz (már a neve sem érdekes, de tényleg, ezeknek csak impakt-faktoruk van, ami úgy jön ki, hogy hány felügyelőbizottságban vesznek fel mennyi indokolatlan fizetést, és ehhez mérten mekkora a korrupciós együtthatójuk) már rég összébb húzta magát, például ádvent (ezt így mondják arrafelé) becsapódásának alkalmából lemondott egyhavi fizetéséről valami jótékonysági szervezet javára. Csak is így lehet, különben honnan ez a nagy löttyös, más szemében a szálkát hozzáállás?

De ha már a hajléktalanokon (és persze a hajléktalanoknak is) spórolni kell, lenne még néhány ötletem. A kutyamenhelyeken az erősebb kutyákkal etessék fel a gyengébbeket, elvégre lehet nem természetes kiválasztódás is, így spórolhatnak a kaján, a kórházakban meg az orvos végzettségű betegek műthetnének is, ha már jobban vannak.
Valamint a fűtetlen, vagy alig fűtött lakásokban fázó nyugdíjasokat vezényeljék ki a legközelebbi stadion-építkezésre, majd a mozgástól átmelegszenek, plusz az idő is jobban telik. A munka amúgy is szabaddá tesz, nem?


spiegel.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése