2023. február 16., csütörtök

Pitiáner

Reggeli közben nem láttam jönni a nap cikkét. Ami arról van szólva, hogy az egri városfejlesztési cég bűnszervezetben elkövetés törzsfőnöke, alig kinevezése után vett az irodájába egy közel egymilliós kanapét,. Ez már önmagában gáz, mi a fasznak az oda, vagy már kell (oké, lehet), miért ennyiért? De a legszebb az, hogy a faszi hazavitte a cuccot, a céghez meg behozta az otthoni használt kanapéját, mondván, hogy darab-darab, mint az ugyebár közismert.

Mikor meg rákérdez nála az újságíró, hogy akkor ez most hogy, meg hol van a drágán vett új kanapé, akkor azt mondja, hogy majd válaszol, csak előbb jogilag kell tanulmányoznia a kérdést. Én javasolnám még  a közgazdasági, szociálantropológiai és pszichopatológiai tanulmányozásokat is, tudományos vizsgálódások esetén nem a kevesebb a több, hanem a több, legfeljebb egy része már felesleges. Itt például világos, hogy kanapé, amit a bútorboltban vett kinéz valahogy, ami meg az irodájában van, az teljesen máshogy, bár kétségtelen, jogilag mindkettő kanapé, ha esetleg csak ennyi számítana.

Amúgy egyszerre pitiáner, röhejes és gyomorforgató a történet, de jól jelzi a felcsútista hierarchiát. Mert a legnagyobb vadak (mint pénztáros Lőrinc barát, vagy Récsöl saját lábon álló férje) komplett gazdasági ágazatokat tesznek el, meg fél megyéket, egy szinttel lejjebb már csak nyomorult milliárdokat közbe-szereznek. Aztán jönnek a százmilliókkal megdobott holdudvariak, legalul, helyi szinten meg lehajolnak egy drágább szobabútorért is. De most tényleg, egy ilyen Városfejlesztés Címén Lopunk Kft. is fizet annyit a vezetőnek, hogy ne legyen rászorulva. Persze Lölö sincs rászorulva a fél Balatonra, csak tetszik neki, és nem bírja otthagyni, a lopás nem rászorultsági, hanem lehetőség alapon működik. Ha le lehet nyúlni, nyúld le, azé a gyár aki csavaronként hazaviszi, hülye lúzer az irodista, aki boltban veszi a vécépapírt.
Jelszavaink valának haza és alakokoskodás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése