2023. február 17., péntek

Windows 23

Kiesett az ablakon egy orosz katonai tisztviselő. Ami fura, eddig csak cégvezetők és nagytőkések estek ki ablakokon arrafelé, igaz, ők az elmúlt egy évben váratlan sűrűséggel. De hát ez van, az ember bevodkázva, felelőtlenül szellőztet, azt jön a huzat, és már repteti is ki őket a nagy orosz télbe. Persze csak miután hátba lőtték magukat. Hát komolyan, ezeknek a gazdag ruszkiknak nem telik egy nyomorult légkondira? Ha szaunázni akarnak, akkor sem bérelnek űrhajót, hogy belerepüljenek a Napba!

De ez a sorozatos ablakon kiesés, ez már komolyan aggasztó. Lehet, hogy valami járvány, hogy vírusos vagy bakteriális azt tudja fene, de erre bezzeg nem fejleszt vakcinát a Fájzer, pedig egy komolyabb átoltottság után biztos nyugodtabban aludnának az Urálon túli iparmágnások. Persze lehet, hogy Moszkva (az is olyan, mint Brüsszel, nem egy város, hanem egy gonosz akarat) természetes nyájimmunitásra törekszik, és időnként maga nyitogatja az ablakokat, aztán a sarokból figyeli, hogy kiesik-e rajta delikvens, mielőtt begyűjt egy végzetes tüdőgyulladáshoz vezető megfázást.

De ha mindez nem szándékos, és én jóindulatúan gondolom, hogy á dehogy, akkor Vlagyimir Vlagyimirovics Pszichopatov elvtárs igazán betilthatná már az ablakokat a picsába. Elvégre ő mindent és bármit az ő szeretett népéért (és az ukrán nácik ellen), szóval félthetné már kissé az alatta meggazdagodottakat.

Mint nálunk a Felcsútok Géniusza, aki például a tizenkilenc kovid alatt végig hihetetlen elánnal védekezett. Míg mindenki csak így lustult, hogy kijárási tilalom, meg hómofisz, közben ő, csak ő állt egyedül a vártán (bármi is legyen az), így aztán világszinten is az elsők között végeztünk. Na jó, a halálozási arányban, de ha negatív növekedés is növekedés, akkor... A lényeg, hogy megküzdött a vírussal, horkolásgátló lélegeztetőgépek beszerzése és ostoba propaganda által főleg, senki nem esett ki közben ablakon, vagy nem sokan, és egyáltalán: volt elég óriásplakát ahhoz, hogy mi például túléljük, hát nem?

És akkor most mondja bárki, hogy a propaganda nem hatásos. VV Putyin is kirakhatna néhány ezer ablak-elleneset, hátha javulna a helyzet, meg Ukrajnában is NATO-elleneseket, elvégre lehet, hogy csak egy félreértés, miszerint a háborút fegyverekkel vívják.
Ma már más a zeitgeist, mint a lovagkorban, a karmelita döbrögi sem karddal, hanem demagóg uszítással vívja csatáit, persze ő főleg hasban és tokában daliás, úgy meg nehéz is lenne másképp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése