2024. január 15., hétfő

Médiaszánalmasság

Olvasok egy "cikket" arról, hogy a Red Bull (a formaegyes csapat) tesztpilótája szerint unalmas lesz az idei idény is, mert annyira kurva jó az autójuk. Ez nem egy lényegi információ, meg nem is érdekel túlzottan, de azon kiakadtam, hogy az újságíró, illetve  a betűipari sajtómunkás úgy ír egy izét, egy talán Daily Mirror cikkre hivatkozva, hogy közben le se írja az illető nevét. Pedig már a címben arra hivatkozik, hogy mit mondott a tesztpilóta, akinek csak a nevét felejti el beleírni a cuccba. (A linket már nem lelem, de nem is érdemelné meg, hogy linkeljen.) De az biztos, hogy azillető neve nem A Bikások Tesztpilótája, vagy esetleg A Brit, ahogy egyszer említi.

És egyáltalán, milyen stílus már ez a "bikások"? Akkor már miért nem "energiaitalosok"? És ki az a kretén, aki ezt újságírásnak nevezi, hogy valakiről szól az írása, ami ráadásul csak idézet, de a nevét már nem írja le.
Intermezzo: közben meglett a cikk, amit azóta javított a szánalmas szerző, hogy Jake Dennisnek hívják az illetőt. Minőségi munka, de tényleg.

- O -

A másik szánalmasság, hogy közben sokadszor ment le a tévében valami chips-reklám. Amiben valami IQ-bajnok csávó azzal jön, hogy sokak szerint nem lehet rocksztár, ha nem tud gitározni, vagy nincs gitárja vagy ilyesmi. Azon most ugorjunk át, hogy egy énekes lehet e rocksztár, ha nem tud gitározni, de kit a megfejtés az, hogy rátalált az adott márkájú chipsre, és azt választotta. Mert kibaszott ropogós és menő.

Na most, vagy az van, hogy chipset enni jobb mint rocksztárnak lenni, vagy a chips simán helyettesíti a gitározni tudást, de mindkettő akkora baromság, hogy már nem is értem. Tudom, a világ tele van hülyékkel, a reklámipar meg törtető hülyékkel, de itt most vagy direkt akartak baszni a hirdető céggel, vagy valakinek túl sok volt a pénze kokainra, és ehhez képest még jó eset, hogy nem az lett a hirdetés üzenete, miszerint a chips bűvös sárkányt okoz, aki majd jól leszop.
És nem, ekkora ökörségeknél nem tudok nem trágár lenni, ennek itt helye van, asszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése